Esenyurt’ta, boşandığı eşi Nurten Atmaca’yı öldürmekten yargılanan Mustafa Esersin hakkında savcı, tahrik indirimi uygulanmasının mümkün olmadığını belirterek, Esersin'in müebbet hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Nurten Atmaca, 2004 yılında evlendiği Mustafa Esersin’le şiddetli geçimsizlik nedeniyle 5 sene sonra boşandı. Ayrılan çift bir süre sonra tekrar barıştı. Ancak Nurten Atmaca anlaşamadığı Esersin’den yeniden ayrıldı. Esersin, 28 Aralık 2014 günü Esenyurt’taki iş yerine gittiği Nurten Atmaca’yı barışma teklifini kabul etmemesi üzerine bıçaklayarak ağır yaraladı. Nurten Atmaca kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Mustafa Esersin hakkında kasten öldürme suçundan müebbet hapis istemiyle dava açıldı.

CEZAİ SORUMLULUĞU TAM

Bakırköy 16’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada mahkeme başkanı Adli Tıp Kurumu 4. İhtisas Dairesi’nden raporun geldiğini açıkladı. Raporda sanığın suç tarihinde cezai sorumluluğunun tam olduğu belirtildi. Sanık avukatı raporda, sanığın ruh sağlığı ve psikolojik durumunun yeterince irdelenmediğini belirterek yeniden bir rapor aldırılması talebinde bulundu. Mahkeme talebi reddetti.

İNDİRİMSİZ MÜEBBET

Dava ile ilgili görüşünü açıklayan savcı, olay günü sanığın maktule ait iş yerine giderek barışmak istediğini söylemesi üzerine, sanığın beyanına göre maktulün sanığa hitaben ‘sende gurur yok mu, iş yerime geliyorsun’ diyerek sanığı kovduğu, sanığın bu sözler üzerine bıçakla 4 kez vurarak Nermin Atmaca’yı öldürdüğünü belirtti. Savcı mütalaasında, sanığın her ne kadar bilincini kaybederek eylemini gerçekleştirdiğini söylemiş olsa da haksız istek ve hareketin ilk olarak sanıktan gelmesi nedeniyle sanık lehine tahrik hükümlerinin uygulanmasının mümkün olmadığını ifade etti. Savcı, tüm dosya kapsamından sanığın kasten maktulü öldürdüğünün anlaşılması nedeniyle müebbet hapisle cezalandırılmasını talep etti.

ADLİ TIP SANIĞI DOĞRULAMADI

Duruşma çıkışı açıklama yapan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu İstanbul Yürütme Kurulu üyesi Nezahat Alkan, sanığın indirimden yararlanmak için ruh sağlığının bozuk olduğunu söylediğini hatırlatarak, “Ne mutlu ki Adli Tıp Kurumu sanığı doğrulamadı, ‘cezai ehliyeti yerindedir’ dedi. Tüm kadın cinayetlerinde gönlümüzden geçen en ağır cezalardan birinin de bu davada alınmasıdır” dedi. Nurten Atmaca'nın kardeşi Yusuf Atmaca da “Adli Tıp Kurumu'ndan beklediğimiz rapor beklediğimiz gibi geldi. Savcı indirim istemedi. Biz de hiçbir indirim almamasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Cihan
Kaynak: cha