Kadıköy’deki Eminönü İskelesi yakınındaki bir kafeye yolcu vapuru çarptı.

Eminönü’nden Kadıköy’e hareket eden Şehit Mustafa Aydoğdu adlı yolcu vapurunun ilk belirlemelere göre saat 17.15’de dümeni kilitlendi.Görgü tanıklarının ifadelerine göre kaptan vapuru durduramayınca siren çalmaya ve uyarı ikazı vermeye başladı. Vapur baş kısmında İskele yanındaki Ecem Büfe’ye ait çay bahçesine çarptı. Burunda büyük hasar meydana geldi.

Vapur yolcularından bir kadın ile bir çocuk hafif yaralanırken, kafede oturan Nuray Aydın ile Merve Altın isimli vatandaşlar hafif şekilde yaralandılar. Bazı yolcular sahildeki vatandaşların yardımı ile tahliye edilirken, vapur remork yardımı ile iskeleye çekildikten sonra kalan yolcuların tahliyesi yapıldı.

Yaşanan kazaya ilişkin konuşan Şehir Hatları basın müşaviri Fatih Taşkıran , "Eminönü-Kadıköy seferini yapan Şehit Mustafa Aydoğdu isimli vapur, Kadıköy’de iskeleye yanaştığı sırada motor kısmında meydana gelen teknik arıza nedeniyle yan yattı. Yaralı ve can kaybı yok. Vapurda maddi hasar meydana geldi. Olay yerine Şehir Hatları’na bağlı operasyon ekibi, kurtarma botu ve itfaiye ekipleri sevkedildi. Yolcuların can güvenliği öncelikli olduğu için itfaiye ekipleriyle birlikte tahliye gerçekleştirildi. Şehir hatları operasyon ekibi olay yerine yönlendirildi. Yapılan çalışmaların ardından arızanın nedeni belirlenecek." dedi.

Editör: TE Bilişim