Beşiktaş'ta gemi kaçırılacağı bilgisi nedeniyle bölgede çok sayıda çevik kuvvet polisi karadan, deniz polisine ait 3 tekne de denizden önlem aldı. Çok sayıda basın mensubunun da hazır bulunduğu kaçırma eylemini bekleyenler, ters köşeye yattı.

Herkes eylemcilerin gemi kaçıracağı beklentisindeyken kaçırmanın mecazi anlamda kullanıldığı ilerleyen dakikalarda anlaşıldı. Kadıköy vapuruna yetişemeyen eylemciler basın açıklaması yaparak Rusya ile yapılması planlanan ve mecliste görüşülmesi beklenen Nükleer Santral Projesi'ni protesto etti.

Nükleer karşıtı bir grubun Beşiktaş'tan Kadıköy vapurunu kaçıracağı haberi ile İstanbul polisi ile basın hareket geçti. Polis ekipleri sabah saatlerinden itibaren iskeleye çok sayıda çevik kuvvet yığınağı yaptı. Karadaki önlemlerle yetinmeyen polis, denizden de polise ait teknelerle önlem aldı. Bu arada basın da böyle bir haberi atlamamak için iskelede hazır bekledi. Saatler 11.40'ı gösterdiğinde Kadıköy'den gelen vapur iskeleye yanaştı. Bütün herkes eylemcileri beklerken vapur Kadıköy'e gitmek için son hazırlıklarını yaptı. Eylemin boğazın ortasında yapılacağını düşünen bazı gazeteciler gemiye bindi.

Geminin hareketinden sonra kıyıda gergin bekleyiş sürdü. Geminin iskeleden ayrılışı esnasında bir grup eylemci koşa koşa iskeleye geldi. Eylemcilerin 'gemiyi kaçırdık' diye bağırmasıyla gerçek ortaya çıktı.

İskelenin yanındaki parkta toplanan Nükleer Karşıtı Platform üyesi yaklaşık 20 kişi basın açıklaması yaptı. Açıklama öncesinde neden böyle bir yola başvurdunuz şeklindeki soruya Oya Koca, çocukların yakın geleceğini ilgilendiren bir yasanın meclisten kaçırılmak istendiğini belirterek şöyle konuştu: "Biz de bir kaçırma mizanseni metaforu kullanarak ilginizi buraya odaklamak istedik. Bu tür ufak tefek güvenlik durumları çok ciddiye alınıyor. Gerçekten güvenliğimizi tehlikeye atacak bir nükleer yasa meclisin gündeminde. Bugün halka, basınımıza bilgileri aktarmak istedik."

Ardından basın açıklamasını okuyan Koca, "Rusya ile Türkiye arasındaki nükleer anlaşmanın mecliste onaylanmak üzere olduğunu hatırlatarak, nükleerin zararlarını anlatan uzun bir basın açıklaması okudu.

Grup açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

Editör: TE Bilişim