Şehir Hatları ile Gemi Modelcileri ve Gemi Severler Derneği’nin düzenlediği ‘Gemi Modelleri Sergi ve Yarışması’, Kadıköy İskelesi’nde açıldı. Sergi de denizcilik tarihinin farklı dönemlerini yansıtan eserler birbiriyle yarışıyor.

Sandaldan yatlara, kalyonlardan savaş gemilerine, kruvazörlerden Şirket-i Hayriye’nin yolcu vapurlarına kadar Türk ve Dünya denizcilik tarihinin farklı dönemlerini yansıtan gemi modelleri Şehir Hatları’nın sanat galerisinde görücüye çıkıyor.

Kullanılmaya başlandığı yıllardan itibaren yaşamın bir parçası olmuş gemilerin, büyüklü-küçüklü ölçeklendirilmiş planlı modelleri Kadıköy İskelesi’nde bulunan Şirket-i Hayriye Sanat Galerisi’nde sergileniyor.

Türkiye’nin birçok yerinden gemi modelcilerinin özel çalışmalarıyla katılacakları sergi de 100’e yakın statik maket ve canlandırma (diorama) eser model tutkunlarının beğenisine sunuluyor.

BİRBİRİNDEN GÜZEL GEMİ MODELLERİ YARIŞACAK
 
Gemi Modelleri Sergisi, ünlü modelcilerin hazırladıkları birbirinden güzel gemi maketlerinin yarışmasına da sahne olacak. Sergilenen eserler Gemi Modelcileri ve Gemi Severler Derneği tarafından düzenlenen “Statik Gemi Modelleri Yarışması”nda eserler uluslararası Naviga kurallarına göre değerlendirilecek.

Özellikle gençlerin ilgisini çekmek ve modelciliği teşvik etmek amacıyla düzenlenen yarışmanın sonucunda, dereceye giren modelcilere çeşitli ödüller verilecek.

El yapımı, orijinal planlardan ölçeklendirilmiş mini gemilerin sergisi 13 – 22 Ekim arasında Kadıköy İskelesi’nin üst katındaki sanat galerisinde ücretsiz olarak gezilebilir. 
Editör: TE Bilişim