Kadıköy-Bursa seferine yolculardan “Tam Not”

İDO, Anadolu yakasından bir ilk olan Kabataş-Kadıköy- Bursa hattı deniz otobüsü deneme seferlerini, yolcuların memnuniyet ve talebi doğrultusunda kış sezonunda da devam ettirme kararı aldı.

İstanbul’un deniz ulaşımına yaptığı yatırımlarla yolcuların talepleri doğrultusunda alternatifler geliştiren İDO, 24 Ağustos’ta başlattığı ve Anadolu Yakası’ndan bir ilk olan Bursa deniz otobüsü seferlerini, yolcuların memnuniyet ve talebi doğrultusunda, deneme amaçlı Kış Tarifesi döneminde de sürdürecek.

İlk aşamada 24 Ağustos- 16 Eylül 2009 tarihleri arasındaki dönem için planlanan Kabataş- Kadıköy- Bursa deneme seferleri, “1 Saat 40 dakikada Bursa”ya ulaşma kolaylığı ile yolculara zamandan önemli tasarruf sağladı.

İDO’nun, İstanbul-Bursa hattı deniz otobüsü seferlerine ilişkin memnuniyeti ölçümlemek amacıyla yaptırdığı anket sonuçları, yolcuların yüzde 85 gibi yüksek bir oranla seferlerden memnun kaldığını ortaya koydu.

Paksoy: “İDO olarak bir ilke daha imza attık”

İDO Genel Müdürü Ahmet Paksoy, İDO’nun yolcuların beklentilerini dikkate alarak Marmara’daki ulaşım ihtiyaçlarını titizlikle incelediğini ve uygun güzergahlara dönük fizibilite çalışmaları sonucunda, yoğunlaşan noktalara dönük alternatifler ürettiklerini belirtti.Paksoy şunları söyledi:

“ Günde 1300 sefer yapan, yılda 100 milyon yolcu ve yaklaşık 7 milyon araç taşıyan bir işletme olarak, Marmara’nın deniz ulaşımına ilişkin kapsamlı araştırmalar yapıyoruz.. Hedeflenen bölgelerin fiziki koşullarından, nüfus trafiğine ve tercihlerine, çok farklı parametreleri içeren fizibilite çalışmaları yürütüyoruz. Anadolu Yakası’dan Bursa’ya ilk kez düzenlenen seferler de bu kapsamlı çalışmaların sonucudur. İDO olarak bir ilke daha imza attık ve yolcularımızdan aldığımız olumlu tepkiler, bizi, yeni alternatifler konusunda cesaretlendiriyor.”
Ahmet Paksoy, Anadolu yakasından Bursa’ya düzenlenen deneme seferlerinin, kış aylarında da  aynı ilgiyi görmesi durumunda, tarifeli hale getirileceğini bildirdi.

Müşteri Memnuniyeti Anketi: “ Yolcular yüzde 85 oranında seferlerden memnun”

Bağımsız bir araştırma kuruluşunca, 1 Eylül- 3 Eylül tarihleri arasında söz konusu hatta seyahat eden yolcular arasında yapılan ankete göre; yolcular yüzde 85 gibi yüksek bir oranla sefere ilişkin memnuniyetini belirtti. Kabataş- Kadıköy- Bursa seferlerine gösterilen yoğun ilginin nedeni ise; İDO’ nun altyapı ve nüfus trafiği incelemeleri doğrultusunda belirlediği varış noktaları ve sefer saatlerinin, yolcular açısından uygunluğu.

Araştırmada ortaya çıkan diğer bir veri ise, İstanbul’dan Bursa’ya giden yolcuların yüzde 50’si, Bursa’dan İstanbul’a giden yolcuların ise yüzde 33’ü bu  seyahati gezi amaçlı gerçekleştiriyor. İstanbul yolcularının yüzde 32’si ile Bursa yolcularının yüzde 36’sı seyahati iş amaçlı yapıyor.

Kabataş- Kadıköy- Bursa Deneme Seferleri hakkında

Kabataş’tan kalkış saatinden 20 dakika sonra Kadıköy İskelesi’ne ulaşan deniz otobüsleri, 1 saat 40 dakikada Bursa’ya varıyor. Kabataş- Kadıköy- Bursa seferlerinin bilet ücretleri, hiçbir değişiklik yapılmadan, hızlı feribot seferlerindeki gibi tam 20 TL, indirimli 15 TL olarak uygulanıyor. Seferlere ilişkin ayrıntılı bilgiye www.ido.com.tr adresinden ulaşılabiliyor.

 

Editör: TE Bilişim