Kaçırıldığı iddia edilen yat Kos'ta bulundu

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, H.K. (42) tarafından kaçırıldığı ileri sürülen, kayınbiraderi işadamı Kemal Demir'e (52) ait 30 metrelik gulet tur teknesi Yunanistan'ın İstanköy (Kos) Adası'nda bulundu.

 Evli ve iki çocuk babası işadamı Kemal Demir, iddiaya göre, 'Sagapo' isimli 30 metrelik, gulet, mavi tur teknesini, işleterek kendisine olan 2 milyon lira tutarındaki borcu ödemesi amacıyla bir süre önce kayınbiraderi H.K.'ya verdi. Tur düzenleyen H.K., geçen süreye rağmen herhangi bir ödeme yapmadı. Demir'in şikayeti üzerine tekne, mahkeme kararıyla Bodrum Limanı'na bağlandı. Geçen 17 Temmuz'da H.K., iddiaya göre, teknenin çalışanları R.Ş. ve K.D. ile birlikte guleti limandan kaçırdı. Geçen zamana rağmen H.K.'nın telefonlarına cevap vermemesi ve guletin GPS'sinin kapatılması üzerine işadamı Demir, dün Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Bodrum Sahil Güvenlik Komutanlığı'na teknesinin çalındığı ihbarında bulundu. 4 Kabin ve 8 yolcu kapasiteli kayıp tur teknesinden en son 17 Temmuz'da Datça açıklarında sinyal alındığını belirten Demir, teknesini gören ve yerini bilenlerin sahil güvenliğe bildirmelerini istedi. Yatın bulunduğu haberi bugün geldi. Yatının, Yunanistan'a ait İstanköy (Kos) Adası'nda bulunduğunu belirten Demir, kendisine teslimi için bugün Rodos Konsolosluğu ve Liman Başkanlığı nezninde girişimlerde bulunduğunu bildirdi.

KAÇIRILDIĞI İDDİASINA YALANLAMA

Kaçırıldığı iddia edilen tekneyle ilgili haberlerin internet sitelerinde yer almasının ardından DHA muhabirine e-posta göndererek açıklamalarda bulunan ve kendisinin Markoni Yatçılık Limited Şirketi Vekili olarak tanıtan İzmir Barosu avukatlarından Uğur Burak Duru, iddiaların asılsız olduğunu öne sürdü. Avukat Duru açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Tekne iddia edildiği gibi Kemal Demir'e ait olmayıp Markoni Yatçılık Ltd. Şti.'nindir. Şirketin hissedarları H.K. ve Kemal Demir'dir. Şirketinin müdürü ve temsilcisi H.K. olup, kendisi yıllardır kaptanlık yapmaktadır. Kemal Demir kendi şirketine, alacağı olmadığı halde icra takibi açıp Bodrum 1'inci İcra Müdürlüğü'nden seferden men kararı aldırmıştır. İcra takibinin usulsüz olduğu iddiası ile Markoni şirketi adına H.K., Bodrum 1'inci İcra Hukuk Mahkemesi'nde dava açmış olup mahkemece icra takibinin ve seferden men kararının durdurulması konulu ihtiyati tedbir kararı verilmiştir. Teknenin kaçırılması sözkonusu değildir. Zira Hüseyin Demir'in kendi teknesini kaçırması da söz konusu olamaz. Demir'in bu ve benzeri davranışları nedeniyle kendisi hakkında Bodrum 1'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde ortaklıktan çıkarılma davası açılmıştır" dedi.

ŞİRKETİN AVUKATI DEĞİL İDDİASI

Uğur Burak Duru'nun şirketinin değil sadece kaptan H.K.'nin avukatı olduğunu ileri süren Kemal Demir ise şunları söyledi: "Bu nedenle şirketimizi temsil etmeye ve şirketimiz adına açıklama yapmaya hakkı yoktur. Yatımı geri almak ve H.K.'nin 2 milyona yakın borcunu ödemesi için tüm yasal işlemleri başlattım. Şirketin yönetim kurulu başkanı benim, yatı kaçıran kaptan ve kayınbiraderim H.K. ise sadece müdürüdür. H.K. Bodrum 1'inci İcra Hukuk Mahkemesi dava açmıştır. Ancak, mahkemece icra takibinin ve seferden men kararının durdurulması konulu ihtiyati tedbir kararının verilmesi söz konusu değildir. Eğer böyle birşey sözkonusu ise kendisinin neden Türk sularında değil de Yunan sularında bulunduğu ve tekneye ait bütün cihazlarının kapalı olduğu merak konusudur. Cihazları kapama ve kaçak yolcu taşımaktan kendisinin kaptanlık belgelerine el konulması için yargılanacaktır. Eğer mahkeme tarafından böyle bir karar alındı ise kararı e-posta yoluyla [email protected] adresine ulaştırılmasını talep ediyoruz. Ayrıca, kendini vekil olarak gösteren avukat ile ilgili herhangi bir yönetim kurulu kararı yoktur.Yatımı ve H.K.'nin bana olan borcunu ödemesi için tüm yasal işlemleri başlattım. İşlemler devam etmektedir ve kendisi sahil güvenlik tarafından her yerde aranmaktadır." 3 milyon lira değerindek olduğu belirtilen yat iki hafta önce seferden men kararı alınmış ve Bodrum Limanı'na bağlanmıştı.

Editör: TE Bilişim