Kaçırılan Deniz Otobüsünün Kaptanı ve Personeli Evine Döndü

İzmit-Karamürsel seferini yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne ait 'Kartepe' adlı deniz otobüsünün kaptanı Cumhur Tuncel ve gemi personelini İzmit'te Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün tarafından karşılandı.

İzmit-karamürsel seferini yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne ait 'Kartepe' adlı deniz otobüsünün kaptanı Cumhur Tuncel ve gemi personelini İzmit'te Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün tarafından karşılandı. Ambarlı Limanı'ndan yola çıktığı belirtilen 'Kartepe' deniz otobüsünün saat 24.00 sıralarıda Kocaeli'nin Karamürsel iskelesinde olacağı öğrenildi.

İzmit iskelesinden hareket eden ve daha sonra üzerinde patlayıcılar bulunan terörist tarafından kaçırılan 'Kartepe' adlı gemide bulunan personel ile birlikte yolcuları rehin alan terörist yapılan operasyonla öldürüldü. İstanbul'da karaya çıkartılan yolcular bugün öğlen saatlerinde Kocaeli Valiliği önünde kendilerini bekleyen yakınlarıyla biraraya geldiler. Gemi kaptanı Cumhur Tuncel ve gemi personeli ise Karayolu ile İzmit'e götürüldü. Gemi kaptanı ve personelini Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ile Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Milletvekili Fikri Işık tarafından karşılandı. Soğukkanlı davranmalarından dolayı personeli tebrik eden Bakan Ergün, "Uzun saatler süren kaçırma olayı boyunca soğukkanlılıklarını hiç kaybetmeyen ve böylece yolcuları rahatlatan, aynı zamanda emniyet yetkililerine de yardımcı olan kaptan Tuncel ile personelini kutluyorum" dedi.

Gemi Kaptanı Tuncel ve personel gemide yaşadıklarını Bakan Nihat Ergün ile paylaştıktan sonra dinlenmek için evlerine gönderildiler. Ambarlı Limanı'ndan yola çıktığı belirtilen 'Kartepe' deniz otobüsünün saat 24.00 sıralarıda Karamürsel iskelesine yanaşacağı belirtildi.

Editör: TE Bilişim