Kaçırılan Gemide 11 Milyon Dolarlık Yük Var

Somali'li korsanlarca Hint Okyanusunda seyrederken 21 mürettebatıyla birlikte korsanlarca kaçırılan M/V Frigia gemisinin yükünün ICL adlı İsrailli firmaya ait olduğu öğrenildi. ICL, İsrailli bir firma, gübre ve kimyasallar üretiyor.

Gemide 20 bin ton-40 bin ton arasında Potasyum Oksit maddesi (Potash) olduğu bildiriliyor. Yükün ticari değeri ise 11 milyon ABD Doları civarında.

Frigia gemisinin 10 gün önce Uzak Doğu'ya gitmek üzere İsrail'den ayrıldığı, Mısır'ın Port Said limanına uğradıktan sonra Süveyş'ten geçerek Taylan'a doğru yoluna dvema ederken Hint Okyanusunda, Hindistan'a olan uzaklığı Somali'ye olan uzaklığından daha azken korsanlarca kaçırılarak Eyl limanına yönlendirildiği gelen haberler arasında.

Gemide 19 Türk ve 2 Ukrayna vatandaşı bulunuyor. Ukraynalıların gemide 2. ve 3. Makinist görevlerinde bulundukları öğrenildi.

Geminin Armatörü Türk; Karya Denizcilik.

"Patlayıcı yapımında kullanabilirler"

Bölgede görev yapan AB Deniz Gücü yetkilileri, gemiyle ilgili tüm prosedürlerin yerine getirildiğini, geminin güvenlik konvoyundan çıktıktan yarım gün sonra Somali'den 1000 deniz mili uzakta saldırıya uğradığını belirtti.

Görevli, korsanların kaçırdıkları gemide bulunan Potasyum maddesini patlayıcı yapımında kullanabileceklerinden endişe ettiklerini de söyledi.

Editör: TE Bilişim