KAÇAK TROL KATLİAMININ KURBANI YAVRU CARRETTA
 
Geçtiğimiz hafta "  Kaçak Troller Akbüklü Balıkçıları Canından Bezdirdi " başlığı altında, Akbük körfezinde kaçak trol avcılığı yaparken Akbük Su Ürünleri Kooperatifi balıkçılarınca yakalanan şebeke teknesine ilişkin haber yayınlanmıştı. O gece ağ takımlarını denize bırakarak kaçan şebeke teknesine ait bütün av malzemeleri Akbüklü balıkçılar tarafından bu sabah denizden çıkarıldı.
Yasa dışı trol avcılığın vahşetinden kurtulamayan yavru bir carretta'nın cansız bedeni bu acımasız, haince işlenmiş katliamın boyutlarını anlatmaya yeterli gelmiyordu. 


 
Ağlara takılı kalan ve kaçma şansı hiç olmayan yavru carretta'nın tüyler ürperten görüntüsü acımasızlığın geldiği son noktayı gözler önüne sermekteydi. Denizlerimizdeki canlı yaşama vermiş olduğu ve geri dönüşümü bir daha asla mümkün olmayan büyük tahribatın geleceğe yönelik sonuçlarının ne olacağı bilinmesine karşın, siyasi iktidarların yasa dışı trol avcılığı sorununun çözümüne ilişkin hiç bir önlem alma gayreti içinde olmayışları, konuyu daha da içinden çıkılmaz bir hale getirmektedir.


 
Akbük balıkçı barınağının görevlisi Özkan Şam gördüklerini insan eliyle işlenmiş tam bir katliam olarak nitelendirdi. Ardından da Akbük körfezinde kaçak trol avcılığına karşı duyarsız kalmalarının kesinlikle söz konusu olamayacağını belirterek, bu vahşete neden olanların gerekli cezayı almaları için ellerinden gelecek her şeyi yapacaklarını ifade etti. 


 
Kapt. Ş. Ünal BENLİALPER / DENİZ HABER / İZMİR  

Editör: TE Bilişim