ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale Valisi Hamza Erkal, yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Midilli Adası'na gitmeye çalışırken botlarının Ege Denizi'nde batması sonucu kaybolduğu belirlenen 4 kişinin aranmasına devam edildiğini bildirdi

Erkal, yaptığı yazılı açıklamada, Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi Babakale köyü açıklarında Midilli'ye gitmek isteyen ve içinde 46 yabancı uyruklu kişinin bulunduğu bota bir yük gemisinin çarptığını belirtti.

Olayda 6 çocuk, 1 kadın ve 6 erkeğin yaşamını yitirdiğini ifade eden Erkal, ölümlerin boğulmadan değil, geminin çarpmasıyla meydana geldiğinin anlaşıldığını aktardı.

Erkal, yaralı 9 kişiden 4'ünün ayakta tedavi edildiği bilgisini vererek, "Diğer 5 yaralının tedavileri ise Ayvacık Devlet Hastanesinde devam etmektedir. 20 kişi ise Yunan sahil güvenlik ekiplerince kurtarılmıştır. Kayıp olarak değerlendirilen 4 kişi için sahil güvenlik ekiplerinin denizden ve havadan arama kurtarma çalışmaları sürmektedir" ifadelerini kullandı.

Alınan bilgiye göre, sahil güvenlik ekipleri, Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında batan bottaki 13 kişinin cesetlerini Babakale Limanı'na getirdi. Olayda ölen ve 6'sının çocuk olduğu anlaşılan 13 kişiye ait cesetler, Ayvacık Devlet Hastanesi morguna gönderildi.

Boğulma tehlikesi geçiren ve kurtarılan 8 kişiden 6'sı sahil güvenlik ekipleri, ikisi ise "Cengiz Kaptan" adlı balıkçı teknesiyle limana ulaştırıldı. Bu kişiler, aynı hastanede tedavi altına alındı.

Suriyeli sığınmacıların da bulunduğu yabancı uyruklu kişilerin botunun, Babakale açıklarında Türk bandıralı "Sultan Atasoy" olduğu iddia edilen gemiyle çarpışma sonucu battığı bildiriliyor.

Bölgede sahil güvenlik ekipleri tarafından "Güven 702" gemisi, "TCSG 34" ve "TCSG 28" helikopterleriyle arama çalışmalarına devam ediliyor.

Atasoy Grup'tan açıklama: "Sadece Kurtarma Operasyonu için Durduk"

Konuyla ilgili Kaptan Haber Ajansı'na açıklama yapan Atasoy Grup yetkilileri şunları ifade ettiler:  "Atasoy Grup’a bağlı kuruyük gemisi MV Sultan Atasoy, Izmir den Marmara denizine seyri sırasında dün sabah sadece mültecileri kurtarmak için seferine ara vermiştir. Medyada çıkan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Her hangi bir çarpma söz konusu değildir. Mültecilerin botunun gemimiz olay yerine gelmeden bir kaç saat önce batmaya başladığı anlaşılmıştır. Gemimiz sahil güvenlikle koordineli şekilde kurtarma çalışmalarına destek verdikten sonra yoluna devam etmiştir."

Editör: TE Bilişim