1 Temmuz Kabotaj Bayramı'nın 84. yıl kutlamaları öncesinde  Denizcilik Müsteşarlığı İstanbul Bölge Müdürü Cemalettin Şevli ve İstanbul Liman Başkanı Kaptan Mustafa Azman Denizcilik Müsteşarlığı binasında vermiş oldukları kahvaltı ile basın mensuplarıyla biraraya geldi.

Kahvaltı sonrasında konuşma yapan Cemalettin Şevli ve Mustafa Azman Kabotaj bayramı ve anıt projeleri ile ilgili basın mensuplarını bilgilendirdiler. Katılımdan ötürü duydukları memnuniyeti dile getiren Şevli: " "Denizci Ülke, Denizci Millet" ülküsüne her geçen gün ulaşacağız. En büyük bölge müdürlüğü olarak, 1 Temmuz Kabotaj Bayramı kutlamalarının halka mal edilmesini amaçlıyoruz. Daha gelmeden özlemle beklenen bir gün olmalı." şeklinde konuştu. Halkın programlara katılımının eleştirilmesi gerektiğini belirten Şevli,denizcilikle ilgili bir program hazırlayarak, halkın denizcilikten ne anladığını, bu kentin ne anlama geldiğini, Boğaz'ın hassasiyetini, geçen gemilerin anlamını anlatmayı istediklerini söyledi. Kabotaj Bayramı ile ilgili en büyük vazifenin kendilerinde olduğunu belirten Cemalettin Şevli: "Her sene yapılan bu kutlamaların halka mal edilebilmesi ve bu konunun yayılması için ben basının en önemli faktör olduğunu düşünüyorum" dedi.

Mustafa Azman da denizciliğin yanlızca bir meslek olarak değil, bir yaşam biçimi olarak algılanması gerektiğini, denizciliğin yalnızca sahil kıyısı olanlara özel bir şey olmadığını belirtti. İstihdam yaratma açısından denizciliğin işsizlik sorununda çözümler sunduğunu ve sektörün son dönemde çok ciddi bir atılım gösterdiğini söyleyen Azman, denizcilik bayramının önemine değindi. Hirfanlı, Burdur, Uzundere, Tatvan,Elazığ,Tunceli'den denizcilik bayramını bizde kutlayalım talepleri geliyormuş. Bu bayramın daha da gelişmesi adına projelere ihtiyaç duyduklarını vurgulayan Azman, bu sene hazırlamış oldukları programın Belediyelerin'de desteğiyle 4 gün, halka açık ve ücretsiz gerçekleştireceklerini belirtti.

Yarın  09.55'te Taksim Cumhuriyet Anıtı, 10.30 Beşiktaş Barbaros Anıtı ve 11.45 Ahırkapı Deniz Şehitleri Anıtı'nda yapılacak resmi törenlerden sonra, Kabotaj Bayramı kapsamında 01-04 Temmuz tarihleri arasında halka açık olarak çeşitli müze ve sergi ziyaretleri, denizde çevre kirliliği ile mücadele etkinlikleri, deniz sporları ve sosyal etkinliklerle Belediyeler tarafından gerçekleştirilecek çeşitli etkinlikler yer alacaktır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim