Kablolar can simidi oldu

Kınalıada’ya verici istasyonu kurmaya gidenleri taşırken batan teknedeki 10 kişi, su yüzeyindeki kablolara tutunarak yaşama sarıldı

Kınalıada’ya bir GSM şirketinin verici istasyonunu kurmaya gidenleri taşıyan balıkçı teknesi su alarak batınca, 10 kişi denizde boğulma tehlikesi atlattı.

Avea’nın 9 çalışanı, Maltepe Balıkçı Barınağı’ndan dün sabah, Fırtına isimli tekneyi kiralayarak içine kablo, matkap, metal direk, plastik boru gibi malzemelerden oluşan yaklaşık 400 kilo ağırlığındaki yükü koydu. Kınalıada’ya doğru kaptan Yüksel Taşkıran’ın yönetiminde denize açılan grup, Heybeliada ile Kınalıada arasında teknenin su aldığını fark etti. Kaptanın uyarısıyla suyu boşaltmaya çalışan işçiler, yaklaşık 20 dakika mücadele etti. Bu sırada sahil güvenliğe de haber verildi. Tekne sulara gömülürken denize atlayan 10 kişi yaklaşık yarım saat soğuk suda bekledi ve suda batmayan kablolara tutunarak hayatta kaldı.

Yardım isteğine ilk cevap veren Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı’na bağlı bir bot oldu. Görev saati bitmesine rağmen devriye nöbetine devam eden SG-112 numaralı bottaki askerler tarafından denizden toplanan 10 kişi, çeşitli hastanelere kaldırıldı. Olay yerine gelen Denizde Arama Kurtarma Derneği gönüllüleri de su yüzünde kalan çeşitli malzemeleri toplayarak karaya çıkardı. Kaptan ve AVEA çalışanlarının durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Sahil Güvenlik Komutanlığı ise dün akşam, kaptan Taşkıran’ın 160 promil alkollü olduğunu açıkladı.

 

 

Editör: TE Bilişim