Kabine'nin Yeni İsimleri Belli Oldu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar Kurulu'nda değişen 10 ismi açıkladı. 

Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşmesinin ardından Başbakanlık Merkez Bina'ya gelerek açıklama yaptı. Mevcut kabinede 10 değişikliğin söz konusu olduğunu belirten Erdoğan, "Arkadaşlarımın bir kısmı mevcut gelişmeler nedeniyle görevlerinden affını istediler. Bir kısmı zaten adaylıkları ile ilgili şu anda bakanlıklarından aynı şekilde ayrılmış oluyorlar. Bir kısmı da takdirim içerisinde Sayın Cumhurbaşkanımıza teklif ettiğim, kendilerinin de onadığı böyle bir değişiklik oluyor" diye konuştu. 

10 bakanlıkta yeni bir süreç başlayacağını ifade eden Erdoğan, "Bu değişikliğimizin Bakanlar Kurulu'na, ülkemize, milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Gecenin bu saatinde sizleri meşgul ettiğim için de kusura bakmayın diyorum. Hayırlı geceler diyorum" dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfü Elvan oldu

LÜTFÜ ELVAN KİMDİR?

1962 Karaman doğumlu. Maden Yüksek Mühendisi, Ekonomist ve Planlamacı. 
İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesini bitirdi. İngiltere'de Leeds Üniversitesinde maden ve yöneylem araştırması alanında, ABD'de Delaware Üniversitesinde ekonomi dalında yüksek lisanslarını yaptı. Etibank'ta yüksek mühendis olarak göreve başladı. DPT'de planlama uzman yardımcısı, uzmanı, Kalkınmada Öncelikli Yöreler Daire Başkanlığı ve Müsteşar Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 
OECD Kırsal Kalkınma Grubu Başkan Yardımcılığı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı ve AB Müzakere İzleme ve Yönlendirme Komitesi Üyesi olarak görev yaptı. 
2007 yılında DPT Müsteşar Yardımcısı iken AK Parti'den milletvekili seçilen Elvan, Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanlığı, Türkiye Macaristan Dostluk Grubu Başkanlığı ve Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci Türkiye Temsilciliği görevlerinde bulundu. 2011 seçimleriyle yeniden Meclis'e giren Elvan, halen Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığı görevini yürütüyordu.

 

Editör: TE Bilişim