Kabataş Vapur İskelesi ÇED Süreci başladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlemesi gerçekleştirilen Kabataş Deniz Otobüsü İskelesi için ÇED süreci başladı. İstanbul'un en yoğun iskelelerinden biri olan Kabataş'ta çalışmalarına başlanan Deniz Otobüsü İskelesi projesi kapsamında sıcak gelişme yaşanıyor.

İstanbul Beşiktaş ilçesinde Kabataş Vapur İskelesi olarak bilinen bölgede çalışmalar hızla devam ederken, Bakanlık'tan çED sürecine ilişkin sürecin başladığına dair ilan yayımlandı. 30 gün askıda kalacak Çevresel Etki Değerlendirme süreci resmi olarak başladı. Çalışma İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından gerçekleştiriliyor.

Konuya ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından duyurulan ilanda, "İSTANBUL İİLİ BEYOGLU, ilçesi Ömer Avni Mahallesi mevkiindeki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafıdan yapılması planlanan KABATAŞ DENİZ TERMİNALİ İSKELELERİ, DOLGU VE YAKIN ÇEVRESİ REVİZYONU projesi ile ilgili olarak İSTANBUL Valiliğimize sunulan dosyayı PTD Dosyası Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği'nin 17. maddesi doğrultusunda incelenmiş ve uygun bulunmuş olup, projeye ilişkin ÇED Süreci başlamıştır. İlgililere ve kamuoyuna duyurulur." denildi.

Editör: TE Bilişim