YATGİAŞ Ynt. Krl. Bşk. Hakkı KAN tarafından,  Ynt. Krl. Bşk. Yrdc. (CEMRE Tersanesi Hissedarı) Orhan GÜLCEK ve SELTAŞ Tersanesi hissedarı Selahattin ASLAN'ın da katılımları ile ağırlanan Sayın Başkonsolos, "Yalova Tersanelerinin ünlü olduğunu, şimdiden adını duyurduğunu, bu yüzden ziyaret edip tanışmak ve bilgi almak istediğini" söyledi.
 
 "Kore firmalarının bölgenin gelişimini takip ettiğini, bölgede yatırım planları olanlar bulunduğunu ve yatırım için krizden çıkışı izlediklerini" belirten Sayın Başkonsolos; "Hükümetin bölgede yaptığı köprü, otoyol gibi büyük yatırımların çok önemli olduğunu, bu bölgede yeni kurulan ama şimdiden adını duyuran gemi inşa sektörünün de hükümetin dikkatinden uzak olamayacağına inandığını" söyledi.
 
Kore'de ve diğer ülkelerde gemi inşa sanayisine krizde destek vermek için uygulanan tedbirlerden örnekler veren Başkonsolos HONG, " Türkiyede birçok sektörün krizi atlattığını ama gemi inşanın ağır ve büyük bir iş olarak biraz desteğe ihtiyacı olduğunu; az bir destekle kısa sürede kriz aşılabileceğini ve Koreli şirketlerin yatırım isteklerinin de kararlılığa dönüşebileceğini" belirtti.
 
Yalova- Altınova Tersane Bölgesi Projesi hakkında detaylı bilgi sunulan Sayın Başkonsolos, projenin hiç devlet katkısı olmadan tamamen yatırımcılar tarafından, gerçekleştirildiğini öğrenince, Sn Hakkı KAN şahsında tüm yatırımcıları tebrik etti ve  önemli konukların değerlendirmelerini yazdığı Şirket Ziyaret Defterine aynı kanaatini ve iyi dileklerini yazarak imzaladı.
 
Sayın HONG  bilgilendirme ve sohbet toplantısından sonra CEMRE, ALTINTAŞ ve BEŞİKTAŞ tersanelerini gezdi, Türk gemi inşa sanayisi ve bu tersanelerin faaliyetleri hakkında sunulan bilgileri büyük ilgi ve dikkatle dinledi.

 

 

Editör: TE Bilişim