İtalyan ro ro gemisi Jolly Smeraldo ikinci kez korsan saldırısından kurtuldu.

Dün öğlen bir korsan saldırısından kurtulan 33000 dedveytlik ro ro konteyner gemisi bu sabah tekrar korsan saldırısına uğradı.

İkinci kez yapılan korsan saldırısından mürettebatı zarar görmeden kurtulan geminin Genovalı sahibi Ignazio Messina bölgeye düzenli yaptığı seferler için alternatifler arıyor.
Bu alternatifler içinde özel bir güvenlik firmasıyla çalışmak da var.

Firma yetkilisi Akdeniz, Kızıldeniz, Doğu Afrika, Batı Afrika arasında sefer yapan 4 gemileri olduğunu ve bu gemilerin ciddi bir riske maruz olduklarını belirtti.

Ayrıca 3 gemileri daha olduğunu, bunların Güney Avrupa, Kızıldeniz, Orta Doğu, Hindistan arasında sefer yaptığını ve bu gemiler için ise Aden Körfezi dışında risk oranının az olduğunu belirtti.

Mr Messina ayrıca bölgede ticari gemilere koruma sağlayan savaş gemilerinin daha esnek çalışmaları gerektiğini belirtti.

Savaş gemilerinin daha ziyade Aden ve Kuzey Somali'de yoğunlaştığını çünkü durumun iki üç ay öncesi bunu gerektirdiğini fakat artık korsan organizasyonunun yani küçük ve hızlı korsan teknelerine lojistik servis veren ana korsan teknesinin artık güneye kaydığını belirtti.

Jolly Smeraldo ilk kez çarşamba günü 17.50 civarında hızlı küçük bir tekneden silah ve bazukalarla 5 korsanın saldırısına uğramıştı.

24 kişilik mürettebatı ile Mombassa cidde arasında seferini gerçekleştiren Jolly Smeraldo gemisine saldırı Somali'nin 250 km açıklarında gerçekleşti. Gemi saldırıdan kurtulmayı başardı.

Fakat bu sabah 6.20 civarı gemi daha ciddi bir saldırıya uğradı ve saldırı yaklaşık 1 saat sürdü. Bazuka ateşi de oldu. Gemi bir kere daha kurtuldu. Saldırının aynı korsan grubu tarafından olup olmadığı anlaşılamadı.

Kaynak:Lloyd's List

Çeviri:Fulya Tekin İstikbal/DenizHaber.Com

 

Editör: TE Bilişim