Japon Sahil Güvenlik bir imdat çağrısı aldığını ve daha sonra okyanusta farklı konumlarda boş bir cankurtaran botu ve can yeleği giymiş bir denizci bulduğunu bildirdi. İlk tehlike çağrısından bu yana gemiden başka hiçbir sinyal alınamadı.

Arama-kurtarma operasyonuna dört sahil güvenlik gemisi ve bir uçağın katıldığı bildirildi.

Japonya medyası, okyanusta bulunan kişinin Filipinli birinci zabit olduğunu ve hayati tehlikesi olmadığını bildiriyor. Buna ek olarak, boş cankurtaran salının Gulf Livestock 1’e ait olup olmadığı bilinmiyor.

2 Eylül saat 01.45'te acil durum çağrısı yaptığında gemi, Japonya'nın güneybatısında yer alan Amami-Oshima Adası'nın 185 km batısındaydı. İçinde iki Avustralyalı, iki Yeni Zelandalı ve 39 Filipinli olmak üzere 43 mürettebatın yanı sıra 60.000 büyükbaş hayvandan oluşan bir kargo taşıyordu.

Geminin Doğu Çin Denizi'ndeki son bilinen konumu, gemiyi Typhoon Maysak olarak adlandırılan şiddetli tropik fırtınanın yakınında seyrettiğine işaret ediyordu. Sahil Güvenlik, bölgede kuvvetli rüzgarlar ve sağanak yağmurun olduğu kötü hava koşullarının meydana geldiğini bildirdi. 2 Eylül gece saat 2'de fırtınanın kategori 3 olduğunu ve rüzgârın şiddetini artırarak 115 mil hıza çıktığını bildirildi.

Yerel medyada ise geminin motor arızasından sonra alabora olduğu söyleniyor.  Şiddetli dalgalara ve rüzgâra bordasını dönen geminin hızla alabora olduğu yönünde söylentiler var.

135 metrelik gemi 2002 yılında Almanya'da ilk olarak Maersk Waterford ve Dana Hollandia adında bir kargo gemisi olarak inşa edildi. 2012 yılında Rahmeh adı altında faaliyet gösteren bir canlı hayvan taşıma gemisine dönüştürüldü. Nisan 2019'da Avustralya'dan Çin'e yapacağı canlı hayvan nakliyesinden önce Gulf Livestock 1 olarak yeniden adlandırıldığı biliniyor.

Editör: TE Bilişim