James Bond'un yatı Antalya'da yapılacak

Dünyaca ünlü Amerikalı yat koleksiyoncusu John Staluppi, Türkiye’de çekilen James Bond serisinin 23’üncü filmi ’Skyfall’da kullanılan 68 metrelik yatın aynısının yapımı için Antalya’daki firmaya sipariş verdi. ’Skyfall’, 2017’de denize inecek.

Türkiye’de İstanbul, Adana ve Fethiye’de çekimleri yapılan Bond serisinin son filmi Skyfall, Amerikalı ünlü yat koleksiyoncusu John Staluppi’nin siparişi üzerine, ultralüks yapım merkezlerinden Antalya Serbest Bölge’de (ASBAŞ) yata dönüşüyor.

James Bond hayranı olan ve tüm yatlarına Bond filmlerinin adını koyan John ve Jeanette Staluppi çiftinin, Sunrise Yatçılık’a sipariş ettiği özel tasarım yat, 68 metre boyunda olacak.

Bugüne kadar ASBAŞ’ta yapılan en büyük ve en lüks yat olma özelliğini de taşıyacak olan Skyfall’ın yapımına bu yaz başlandı ve 2017’de denize indirilecek. Skyfall, John ve Jeanette Staluppi çiftinin 19’uncu ve en büyük yatı olacak.

HELİKOPTER PİSTİ VE YÜZME HAVUZU

Teknenin lüks dış donanımları arasında, ana güverte kıç platformunda oval bir havuz ve ön güvertede helikopter alanı bulunacak. Skyfall daha önce hiç bir yat projesinde biraraya getirilmemiş teknolojik donamına sahip olacak. 68 metre boyundaki teknenin 23 knots (deniz mili) hıza ulaşması çok önemli bir performans kriteri olarak değerlendiriliyor. Bunu sağlamak için, hız düşümüne yol açabilecek tüm engellerin ortadan kaldırılması amacıyla tekne gövdesinde ileri mühendislik çalışması gerçekleştiriliyor.

ANTALYA İÇİN ÖNEMLİ

Sunrise Yatçılık CEO’su Guillaume Roch, "Bu kadar iddialı bir proje için özellikle dünyanın en tecrübeli yat sahiplerinden biri tarafından seçilmiş olmak bizim için çok önemli. Bu durum, 6 yıl gibi kısa sürede tersane operasyonumuzun başarısının bir kanıtı olmakla beraber, standartlarımızı daha da mükemmelleştirmek için ciddi bir motivasyon kaynağı" dedi.

 

Editör: TE Bilişim