Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İstanbul Ticaret Odası Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Ertan ile yönetiminde yer alan işadamları ve armatörleri kabul etti. Oda yöneticileri, Büyükşehir'in çevre duyarlılığı ve deniz temizliği konusunda çok önemli çalışmalar yaptığını vurguladı. Başkan Karaosmanoğlu da, İzmit Körfezi'nin kirletilmesine kesinlikle izin vermediklerini söyledi. İstanbul Ticaret Odası Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Ertan ile yönetiminde yer alan işadamları ve armatörler, Başkan Karaosmanoğlu'nu ziyaret etti. Ziyarette Çevre Kontrol ve Koruma Daire Başkanı Necmi Kahraman da hazır bulundu. Kahraman, İzmit Körfezi'nde yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Oda yönetimi, Mersin dışındaki tüm limanlarda temsilcilikleri bulunduğunu, denizcilik sektöründe yer alan acenteler, brokerlar, tersaneler ve limanları temsil ettiklerini aktardı. Oda yönetimi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile daha yakın bir işbirliği içinde olmak istediklerini dile getirdi. Denizlerin kirletilmesine karşı olduklarını dile getiren oda yöneticileri, "Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, çevre duyarlılığı ve deniz temizliği konularında çok önemli çalışmalar yapıyor. Biz de oda olarak bu konularda çok hassasız. Büyükşehir ile yakın bir diyalog ve iş birliği içine girmek istiyoruz." açıklamasını yaptı.

Başkan Karaosmanoğlu ise 2004 yılında göreve geldiklerinde sahipsiz bırakılmış bir İzmit Körfezi ile karşılaştıklarını dile getirdi. Karaosmanoğlu, "İzmit Körfezi biz göreve geldiğimizde herkesin pisliklerini attığı, sahipsiz bir haldeydi. Evimizin mutfağı gibi gördüğümüz, bizim gözbebeğimiz olan İzmit Körfezi'ne sahip çıktık ve kontrol altına aldık. Körfezimizin kesinlikle kirletilmemesine büyük önem veriyoruz. Havadan ve karadan sürekli olarak kontrol ediyoruz. Arıtma tesislerimize yenilerini ekliyoruz. Sanayicilerimizle ortak çalışmalar yapıyoruz." ifadesini kullandı.

Editör: TE Bilişim