İzmit Körfezi'nde Yanan Gemi Söndürüldü

TÜPRAŞ İzmit Rafinerisi'ne ürün almak için yanaşan kimyasal tankerin makine dairesinde yangın çıktı. Tankerin römorkörlerle anında açığa çekilmesi seyesinde yangının rafineri iskelesine sıçraması önlendi.

TÜPRAŞ İzmit Rafinerisi Faz-1 İskelesine sabah saat 07.30'da, boş olarak yanaşan 3 bin 880 DWT'lik "Sena-3" adlı kimyasal tankerin makine dairesinde yangın çıktı.

Tanker, TÜPRAŞ'a ait 3 römorkör ve iki palamar botu tarafından açığa alındı.

Geminin 15 kişilik personeli tahliye edildi. Elektrik kontağı sonucu çıktığı sanılan yangın söndürüldü.

Tüpraş'tan Açıklama

TÜPRAŞ'tan yapılan yazılı açıklamada, İzmit Rafinerisi Faz-1 İskelesine ürün almak üzere boş olarak yanaşan 3 bin 880 detveyt tonluk (DWT) "Sena-3" adlı tankerin makine dairesinde çıkan yangın üzerine TÜPRAŞ'a ait 3 römorkör ve 2 palamar botu tarafından emniyetle açığa aldığı, 15 kişilik mürettebatın tahliye edilerek, yangına müdahale edildiği belirtildi.

Mürettebatın sağlık muayenelerinin ardından rafineriden ayrıldığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

 "Yangın sona erdi. Sena-3 Gemisi TÜPRAŞ İzmit Rafinerisi Özel Güvenlik Bölgesi dışına alınarak İzmit Liman Başkanlığı yetkililerine devredildi. Yangının çevre ve insan sağlığına olumsuz bir etkisi oluşmadı. Şirketimiz tarafından IMKB ve SPK'ya konuya ilişkin açıklama yapıldı."

Kocaeli Valisi Gökhan Sözer de, "15 mürettebatın sağlık durumları iyi, herhangi bir yaralanma söz konusu değil" dedi.

Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

 

Editör: TE Bilişim