İZMİT KÖRFEZİ konuşmaya başladı

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, geçmişte İzmit Körfezi'nin kirlilik sebebiyle halka küstüğünü söyledi. Karaosmanoğlu, "Her geçen gün temizlenen Körfez, şimdi halkla barıştı, yaptığımız sahil düzenlemeleri ve köprü geçişleriyle de halkla kucaklaştı. İçinde yunusların gezdiği Körfez, bizimle konuşmaya başladı' dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Sualtı Sporları Derneği ile İzmit Balıkçılar ve Sandalcılar Derneği'nin yöneticilerini ağırladı. İzmit Körfezi'nin dalgıçlar için akvaryum haline gelmeye başladığını, artan balık sayısı ve çeşidinin de balıkçıları memnun ettiğini vurgulayan Başkan Karaosmanoğlu, "İzmit Körfezi, geçmişte bize küsmüştü. Ama her geçen gün temizlenen Körfez, şimdi Kocaeli halkıyla barıştı, yaptığımız sahil düzenlemeleri ve köprü geçişleriyle de Kocaeli halkıyla kucaklaştı. İçinde yunusların gezdiği İzmit Körfezi, artık bizimle konuşmaya başladı' dedi.

HER GEÇEN GÜN TEMİZLENİYOR

Kocaeli Sualtı Sporları Derneği Başkanı Hicran Uzun ile İzmit Balıkçılar ve Sandalcılar Derneği Başkanı Sadri Koçaş ve yönetim kurulu üyeleri, Başkan Karaosmanoğlu'nu ayrı ayrı ziyaret etti. Her iki ziyarette de gündeme gelen konu İzmit Körfezi'nin her geçen gün biraz daha temizlenmesi oldu. 29 Mart'ta yapılan yerel seçimde yeniden seçilmesi nedeniyle Başkan Karaosmanoğlu'nu kutlayan her iki derneğin yöneticileri, İzmit Körfezi'nin temizlenmesi için gösterdiği gayret nedeniyle de teşekkür etti.

BALIK ÇEŞİDİ VE SAYISI ARTTI

Sualtı Sporları Derneği'nin yöneticileri, gün geçtikçe temizlenen İzmit Körfezi'nde büyük bir keyifle daldıklarını aktardı. Balıkçılar Derneği heyeti de, İzmit Körfezi'nde balık çeşidi ve sayısının artmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi. Su sporlarının Kocaeli için çok önemli olduğunu, Kocaeli'yi su kayağı, yelken, kürek ve sualtı sporlarının merkezi yapmaya kararlı olduklarını söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, 'İzmit Körfezi, geçmişte ihmal edilmiş, kirletilmiş, kaderine terk edilmişti, İzmit Körfezi'ne sahip çıkılmamıştı' hatırlatmasını yaptı.

HAVADAN VE KARADAN DENETİM

İzmit Körfezi'ni bir evin sofrası gibi gördüklerini anlatan Başkan Karaosmanoğlu, "Göreve gelir gelmez İzmit Körfezi'ne sahip çıktık. Arıtma tesislerimiz çalıştırmaya başladık, yenilerini ekledik. Uçakla havadan, ekiplerimizle karadan ve denizden körfezi denetim altına aldık. Şimdi körfezi hiç kimsenin kirletmesine izin vermiyoruz. Artık İzmit Körfezi'nin bir sahibi var. Çalışmalarımız sonuç verdi ve körfez yüzümüze gülmeye başladı. Temizlendikçe kendisine gelen İzmit Körfezi, şimdi bizimle konuşuyor. Artık İzmit Körfezi'nin kenarında yürüyüş yapanlara yunuslar eşlik ediyor' ifadesini kullandı.

Editör: TE Bilişim