İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve yaklaşık 200 kişilik kafile Yalova'nın Altınova ilçesi Tersaneler bölgesinde üretimi süren 15 adet katamaran tipi yolcu gemisini incelemek için Yalova'ya geldi.

2012 yılının Haziran ayında İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Özata tersanecilik arasında 15 yolcu gemisinin yapımını içeren bir anlaşma imzalanmıştı. Kızağa oturtulan ilk geminin omurga töreni ise Yalova'nın Altınova İlçesinde bulunan Özata Tersanesinde gerçekleştirildi. Törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile birlikte yaklaşık 200 kişilik bir ekip katıldı. Törende ilk konuşmayı Özata Tersanecilik Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir Ataseven gerçekleştirdi. Gemilerin inşa ve tesliminde her hangi bir gecikme yaşanmayacağını dile getiren Ataseven, "2012 Haziran ayında İstanbul Büyükşehir Belediyesi içerisinde İzmir Körfezinde hizmet edecek 2 körfez dışı, 13 körfez içinde hizmet edecek katamaran tipi geminin inşası ile ilgili anlaşma imzaladık. Hazırlanan planlamada her hangi bir gecikme yaşanmadan gemilerimizi İzmir halkının hizmetine sokacağız" diye konuştu.

Ataseven'in ardından söz alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise konuşmasında, "Biz körfezdeki 4 milyon hemşerimizle İzmir'i ziyarete gelen konuklara bu konforu ve süratli ulaşımı sağlayacağız hem de Türkiye gemi sanayisinin bir üst segmente çıkmasına destek olmaktan da büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bu proje sadece 15 geminin alınmasından ibaret değil bir çok yan getirisi var. bende böyle bir projeye belediye başkanı olarak katkı koymaktan çok mutluyum" sözlerine yer verdi.

Ardından kızağa konan omurganın açılış kurdelesini İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Özata Tersanecilik Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir Ataseven birlikte kestiler. İzmir'den gelen ekiple birlikte gemiyi gezen Kocaoğlu ve beraberindekiler tersane yetkililerinden bilgiler aldılar.

İmzalanan protokol gereğince Özata Tersanesi her 3 ayda bir 39 metre boyunda ve 37 metre enindeki katamaran cinsi gemiyi İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne teslim edecek.

Editör: TE Bilişim