Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmirin, Türkiye ekonomisine önemli girdi sağlayan şehirlerden biri olduğunu belirterek, İzmirin her türlü altyapı sorununun giderilmesi gerektiğini söyledi. Bu kapsamda, İzmire gerek deniz ulaşımında, gerek demiryolu ulaşımında, gerekse karayolu ulaşımında her türlü önceliği verdiklerinin altını çizen Yıldırım, Geçen yıl Mayıs ayında Çandarlıda temelini attığımız Kuzey Ege Limanı, İzmirimize olduğu kadar ülkemize son 10 yılda yapılan ulaştırma yatırımlarının devamı niteliğinde bir proje. Bu liman, hem İzmirin hem de Türkiyenin kazanmasını sağlayacak büyük bir yatırım. diye konuştu.
 
15 BİN İZMİRLİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAK
 
Bakan Yıldırım, Kuzey Ege Limanının, toplamda 15 bin İzmirliye istihdam sağlayacak derecede büyük bir yatırım olduğunun altını çizerek, limanın tamamlanması ile İzmirin ekonomiye katkısının da artacağını söyledi. Yıldırım, Bu liman, İzmiri ticaret merkezi yapacak bir yatırım. Bu liman, sadece Çandarlının, İzmirin değil, tüm Egenin ana ihracat merkezi haline gelecek. Bu liman ile İzmir, Avrupa-Asya ticaretinin merkezi haline gelecek. Dünyanın yeni deniz İpek Yolu, tek başına İzmir olacak. şeklinde konuştu.
 
2013 YILINDA LİMANA İLK GEMİ YANAŞACAK

Bakan Yıldırım, dünyanın 10 büyük limanı arasında yer alacak Kuzey Ege Limanı için yaklaşık bin 700 metre boyunda dalgakıran yapıldığını belirterek, bu kapsamda 3 milyon 700 bin ton taş döktüklerini söyledi. Limanda fiziki gerçekleşmenin yüzde 60a yaklaştığını açıklayan Yıldırım, Şimdiden işin yarısını tamamladık. Çalışmalar, şu an itibariyle beklediğimiz programın önünde ilerliyor. Amacımız, gelecek yıl limanın ilk etabını açmak. Bu hızda ilerleyerek 2013 yılında da limana ilk gemimizi yanaştıracağız. dedi.
 
İZMİRE YILDA 700 MİLYON TL GELİR GETİRECEK

Yıldırım, Kuzey Ege Limanının, hem demiryolları ile hem de karayolları ile lojistik merkezlere bağlanacağını söyledi. Kuzey Otoyolunun yanı sıra Kemalpaşa-Turgutlu Demiryolunun da Çandarlı Limanına bağlanacağını kaydeden Yıldırım, Kuzey Ege Limanı tüm altyapısıyla tam bir merkez olacak. İzmire yıllık 700 milyon TL hasılat getirecek, gelir getirecek. Türkiyenin var olan konteyner elleçleme kapasitesini de yüzde 70 artıracak. Bu liman ile Türkiyede elleçlenen konteynerin yüzde 50sini İzmir elleçleyecek. diye ifade etti.
Editör: TE Bilişim