İzmir'e Cenova modeli

Kente daha fazla turist çekmek amacıyla projeler geliştirdiklerini belirten İzmir Ticaret odası Başkanı Ekrem Demirtaş, İtalya'nın denizci kenti Cenova'ya giderek incelemelerde bulunacak

İzmir Ticaret Odası, kente daha fazla turist çekmek için çeşitli projeler geliştirirken, İtalya'nın denizci kenti Cenova'yı da model olarak alacak. İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir Valisi Cahit Kıraç ile beraber Costa Crociere'nin Başkanı ve CEO'su Pier Luigi Foschi'nin davetlisi olarak 5 Haziran'da İtalya'nın Cenova şehrine gideceklerini açıkladı.

Demirtaş, "Bir yandan Üçkuyular'da Akdeniz'in ilk 5 kruvaziyer limanı arasına girecek bir liman projemiz var. Öte yandan da dünyadaki kruvaziyer liman örneklerini yerinde inceliyoruz. Bu çerçevede 5 Haziran'da İzmir Valisi Cahit Kıraç ile Cenova'ya gidip Costa Grubu'na ait Costa Luminosa ve en son gemi Costa Pasific'in vaftiz törenine katılacağız. Sayın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu ise başka bir programı olduğu için geziye katılamayacak" diye konuştu. Demirtaş, "Cenova'da kruvaziyer limanı, dev akvaryum, deniz müzesi gibi yapıları inceleyeceğiz. Bu projeleri İzmir'de nasıl gerçekleştireceğimizi değerlendireceğiz" dedi.

RAPOR HAZIRLIYOR

Kruvaziyer limanı çalışmalarının sürdüğünü belirten Demirtaş, Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün bölgede trafik sorunu yaşanmaması için düzenleme yaptığını, Dokuz Eylül Üniversitesi ve Ege Üniversitesi'nin çevre ve deniz açısından projeyi değerlendirdiğini kaydetti. Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Üniversitenin raporunun ay sonunda tamamlanacağını tahmin ediyoruz. Ondan sonra projenin sahibi olan Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, 1 No'lu SİT Kurulu'na başvurarak proje için onay isteyecek. Tüm kurulların onayının alınması, tüm kesimlerin uzlaşma içinde projeyi desteklemesi bizim için önemli."

Üçkuyular'a köprülü kavşak

Karayolları 2. Bölge Müdürü Erol Altun, Üçkuyular'a kruvaziyer limanı kurulması halinde bölgede trafik sorununun yaşanmaması için köprülü kavşak çalışması yapacaklarını söyledi. İzmir Ticaret Odası'nın kendilerinden bir kavşak talep ettiğini dile getiren Altun, "Köprülü kavşak için çalışmalara başladık. Bu şekilde liman kurulduktan sonra bölgede sıkışıklık olmayacak" dedi.

Editör: TE Bilişim