Kocaoğlu'ndan o iddialara sert yanıt 

Menderes Belediyesi ziyaretinde İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni "ayrımcılık, iş bilmezlik, müsriflik ve çevreye duyarsızlıkla" suçlayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na, Başkan Aziz Kocaoğlu yazılı açıklamayla sert yanıt verdi.

Kocaoğlu açıklamasında şu görüşlere yerverdi, "Sayın Başkan madem kentimize gelmiş; önce bizi ziyaret edip bir kahvemizi içmesini ve İzmir’e ilişkin eleştirileri varsa bizzat bize aktarmasını beklerdik. Yaptığı hiç şık olmamış, yakıştıramadım, Bize belediyecilik dersi verenler, önce devlete olan borcunu ödeyecek. ’Türkiye’nin en borçlu belediyesi’nin başkanı, Hazine’ye borcu olmayan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ’kaynak israfı’ suçlamasını getiremez. Getirirse de komik duruma düşer.

Sayın Karaosmanoğlu da, tıpkı benim gibi 2004 yılında büyükşehir belediye başkanı seçildi. O dönemde Türkiye’nin en borçlu belediyesi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ydi. İzmir ise listede 3. sırada yer alıyordu. Yıl 2015 olmuş; listeye bakıyorsunuz, Kocaeli hala ’en borçlu’ belediye.. 5.5 milyar lira gibi bir borcu var. İzmir’in ise Hazine’ye borcu kalmadığı gibi, kredi notu da Hazine notunun tam 9 basamak üzerinde.. Buradan kamuoyuna soruyorum: Kaynak israfı yapan kimdir?

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden çare uman ilçe belediye başkanı arkadaşlarıma da ’aman dikkat’ diyorum. Örnek aldığınız belediye gibi yapmayın sakın. Sayın Başkan İzmit Körfezi’ni övüp İzmir Körfezi’ni eleştirmiş. ’İzmir Körfezi’nin halini görüyorum. Biz şimdi mavi bayraklı plajlarda yüzüyoruz. Burada doğal plajları bile koruyamıyorlar’ demiş. Bunu duyunca, Türkiye’deki mavi bayrak listesine bir göz atayım dedim. Herhalde Kocaeli plajlarını mavi bayrakla donatmışlar diye düşündüm. Baktım, Kocaeli’nde sadece 2 adet mavi bayraklı plaj var.

Sayın Karaosmanoğlu; beğenmediğiniz İzmir’de tam 43 adet mavi bayraklı plaj yer alıyor. Sanıyorum Sayın Başkan, DEÜ Üniversitesi Deniz Bilimleri Enstitüsü’nün İzmir Körfezi’ne ilişkin dün gazetelerde yer alan raporunu da görmedi ya da göstermediler. İzmir’in çevre konusundaki çalışmalarını başka belediyelerle kıyaslamanın hiçbir şekilde elle tutulur tarafı yok!

Bizim ’adaletsiz bir başkan’ olduğumuz iddiasına gelince.. AKP’li belediyelere verdiğimiz destekleri geçtiğimiz günlerde açıkladık. Sanıyorum bu bilgiyi de kendisinden saklamışlar. Ayrıca 2004-2009 döneminde Adalet ve Kalkınma Partisi’nden tam 15 belediye başkanıyla çalıştım. Partizanlık yapıp yapmadığımızın şahidi onlardır; gidip sorsunlar. Özetle, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun bu yaptığı, yani bir belediye başkanı olarak bir başka kente gidip o kenti ’yerin dibine batıran’ ithamlarla suçlaması, ne edebe ne de adaba uyuyor. Üstelik söylediklerinin haklı bir yanı da yok."

Editör: TE Bilişim