Edinilen bilgiye göre, tekneyle denize açılan balıkçılar, Küçükbahçe mevkisi açıklarında su yüzeyinde bazı kişilerin ve alabora olmuş teknenin bulunduğunu fark ederek durumu Sahil Güvenlik ekiplerine bildirdi.

Balıkçılar su yüzeyinde kalmaya çalışanların yardımına giderken, Sahil Güvenlik'in 3 botu ve 1 helikopteri de kısa sürede olay yerine ulaşarak kurtarma çalışmalarına katıldı. 

Alabora olan teknedeki 1'i yasa dışı geçiş organizasyonunda yer alan kişi ile 16 göçmen kurtarıldı, kayıp olduğu bildirilen bir kişinin aranmasına başlandı. 

Ege Denizi'nde 76 göçmen kurtarıldı

Öte yandan, İzmir Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Sahil Güvenlik ekipleri, Muğla'nın Bodrum ilçesi Karaada Feneri güneyinde batmak üzere olan bir lastik botta 4 İran uyruklu göçmeni kurtardı.

Ekipler, Bodrum ilçesi Yalıçiftlik önlerinde ise "Dy Melina" yatın içerisinde 5'i çocuk Kongo, Suriye, Myanmar ve Mali uyruklu 55 göçmeni kurtardı, göçmen kaçakçısı olduğu iddia edilen 2 kişiyi de gözaltına aldı.

Aydın'ın Didim ilçesi Tekağaç Burnu önlerindeki lastik bot içerisinde de Afganistan uyruklu 2'si çocuk 12 göçmen kurtarıldı.

Editör: TE Bilişim