İzmir'de Göçmen Kaçakçılarına Operasyon

İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen operasyon, İzmir'de bazı kişilerin şebeke halinde göçmen kaçakçılığı yaptığı bilgisiyle başladı. Bazı kişilerin Basmane semtinde kalan kaçak göçmenleri bin 500 dolar karşılığı yasadışı yollardan yurtdışına kaçırmak istediğini tespit eden polis, sözkonusu 7 kişiyi takibe aldı.

S.K. (39), C.A. (39), T.YB (41), Ö.K. (23), S.K. (41), H.K. (40), S.D. (38) adlı zanlıların, Basmane semtinde buluna kaçak göçmenleri Ayvalık üzerinden Yunanistan adalarına götürmeye çalıştığını belirleyen polis, kaçak göçmenleri taşıyan ve bu araca eskortluk yapan iki aracı takibe aldı. Aliağa ilçesi yakınlarında her iki aracı da durdurarak operasyon düzenleyen polis, kapalı bir panelvan içinde balık istifi halinde oturtulmuş 3'ü Ruanda, 1'i Filistin, 16'sı Somali ve 5'i Irak uyruklu toplam 25 kaçak göçmen bulundu. Ayrıca bu kişileri bin 500'er dolar karşılığıYunanistan adalarına göndermek istedikleri iddiasıyla da 7 Türk gözaltına alındı.

Kaçak göçmenlerin bulunduğu iki araçta yapılan aramada 25 adet can yeleği, 1 adet pompa ve şamyel ele geçirildi. Kaçak göçmenleri yasadışı yollardan kaçırmaya çalıştıkları iddia edilen 7 zanlının çeşitli suçlardan sabıkaları bulunduğu ileri sürüldü. Emniyetteki işlemleri tamamlanan zanlılar adliyeye sevkedildi. (Cihan Haber Ajansı)

haberler.com

Editör: TE Bilişim