Gerçeğini aratmayan tatbikat

İzmir'de "güvenlik planı uygulama koordinasyonu" programı çerçevesinde gemiden rehine kurtarma tatbikattı gerçekleştirildi.

 İzmir Valiliği'nin "Güvenlik Planı Uygulama Koordinasyonu" programı çerçevesinde gerçekleştirilen gemiden rehinelerin kurtarılması tatbikatı gerçeğini aratmadı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü'nün Özel Harekat, Terörle Mücadele, Bomba İmha ve Deniz Şube Müdürlükleri ekipleri, Gümrük Muhafaza ve Sahil Güvenlik ekiplerinin de katıldığı tatbikatta tam not aldı.

İzmir Limanı'nda demir atan bir gemiye yönelik gerçekleştirilen "Rehine kurtarma ve bomba arama tatbikatı" başarıyla yapıldı.

Tatbikat için hazırlanan Özel Harekat, Terörle Mücadele, Bomba İmha ve Deniz Şube Müdürlüğü ekipleri, rıhtımda demirli olan ve senaryo gereği, içerisinde korsanlar ve rehinelerin bulunduğu

"Sanem" adlı kuru yük gemisine operasyon düzenledi. Gemideki kurtarma operasyonu için kısa sürede hazırlanan özel tim polisleri, senaryo gereği gemiye sızarak rehineleri kurtardı. Başarıyla tamamlanan tatbikata çok sayıda Özel Harekat polisi, bomba imha uzmanları, bomba arama köpekleri, terörle mücadele ekipleri,
itfaiye ekibi, sağlık görevlileri katıldı.

Senaryo gereği, gemideki teröristler, Özel Harekat timleri tarafından etkisiz hale getirilerek Terörle Mücadele ekiplerine teslim edildi ve rehineler başarılı bir şekilde kurtarıldı. Yaralı olan korsana da 112 Acil Servis ekibi müdahale etti. Yaklaşık bir saat süren tatbikat nedeniyle Alsancak Liman Caddesi'nde trafik sıkışıklığı yaşanırken limana giriş çıkışlar yasaklandı. İzne tabi girişlerde de güvenlik taramalarının üst düzeyde yapıldığı dikkat çekti.

Editör: TE Bilişim