Konak Belediyesi'nin düzenlediği deniz gezilerinden 10 bin İzmirlinin yararlandığı belirtildi. 'İzmir'de denize girmeyen kalmasın' sloganıyla başlatılan gezilere Konak Belediyesi'nin semt ve kültür merkezlerindeki kurslara giden kadınlar ve çocuklar, kurs eğitmenleri, gönüllü öğretmenler, Konak Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü sporcuları, huzurevi sakinleri ve engelli vatandaşların yararlanarak, tatil, eğlence, dinlenme ve bir arada olmanın mutluluğunu yaşadı.

Konak Belediyesi'nin gerçekleştirdiği deniz gezilerinin son konukları engelli vatandaşlar oldu. Konak'ın dört bir yanından gelen engelli yurttaşlar, aileleriyle birlikte Ege sahillerinin tadını çıkardı.

Geziye katılanlar, denize girdiklerinde engellerini ve günlük hayatta yaşadıkları sıkıntıları unuttuklarını söyledi ve Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan'a teşekkür etti. Eğlenceli saatlerin yaşandığı gezide tüm güvenlik önlemleri alınırken, ambulans ve sağlık ekibi hazır bekledi. Engelli çocukların en yakın arkadaşı ise onlarla birlikte yüzen cankurtaranlar oldu.

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, yerel yönetici olarak taşıdıkları sorumlulukların yanında özellikle engelli yurttaşların sosyal yaşamda daha fazla yer almaları için çalıştıklarını söyledi.

Başkan Tartan, "Konak Belediyesi olarak daha göreve başladığımız gün engelsiz bir yaşam için adım attık. Engelli dostu bir belediye olarak bugünlere geldik. Nikah dairelerimize, okullara, sokak ve kaldırımlara engelli yürüme yolları yaptık; görme engelliler için engelli tuğlalarıyla ördük. Belediye hizmet binalarımızda engelli yurttaşlarımıza yönelik düzenlemeler yaptık. Ancak bunlar her yerel yönetimin yapması gereken işler. Biz bir yandan olması gereken altyapıyı hazırlarken bir yandan da onları sosyal hayata dahil etmeye çalışıyoruz. Hayatın neler getireceği belli değil, şimdi uzak gibi görünebilir ancak ülkemizde yaşayan herkesin engelli kalma olasılığı maalesef yüzde elli gibi büyük bir oran. Biz engelli yurttaşlarımızı, özellikle de engelli çocuklarımızı başımızın tacı olarak görüyoruz" diye konuştu.
Editör: TE Bilişim