“Denizcilik Kardeşliği Pekişiyor”

Dokuz Eylül ile İzmir’deki Denizcilik Liselerinin Projeleri Başladı. İlk Proje: Deniz Temalı Şiir ve Öykü Yarışması.
 
Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi ile İzmir’deki Denizcilik Liselerinin öğrencileri “Denizcilik Kardeşliği” Projesi kapsamında bir araya geldiler. Güzelbahçe İMKB Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi, Ulusoy Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi,  Nevvar Salih İşgören Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi, Göztepe Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Şehit İdari Ateşe Çağlar Yücel Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi ve Çınarlı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nden oluşan İzmir Denizcilik Liseleri ile DEÜ Denizcilik Fakültesi öğrencilerinin birlikteliklerini sağlayacak olan projelerin ilki olan “Deniz Temalı Şiir ve Öykü Yarışması”na 14-25 Mart 2011 tarihleri arasında başvuru yapılabilecek.

 “Denizcilik Kardeşliği” Projesi’nin amacı İzmir ilindeki Denizcilik Liseleri’nin öğrencileri ile Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nin öğrencilerini sosyal bir platformda bir araya getirerek, lise öğrencilerinin mesleğin gerektirdiği örf, adet ve gelenek yetkinliklerini pekiştirmek amacıyla kardeşlik bağları kurarak aktif bir denizcilik eğitimi camiası yaratmak olarak tanımlanmaktadır. Sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın giderek önem kazandığı bir ortamda, denizcilik sektörünün insan kaynağını oluşturan öğrencilerin ve yarının denizcilerinin ihtiyacı olan moral, motivasyon ve kardeşlik duygusunu geliştirmeyi amaçlayan projede ilk olarak İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ragıp Üye ve ilgili yöneticiler ile DEÜ Denizcilik Fakültesi öğretim üyeleri bir araya geldiler.

Daha sonra DEÜ Denizcilik Fakültesi’nde okuyan lisans öğrencilerinin İzmir’deki denizcilik liselerini ziyareti sağlandı. Bu kapsamda, Güzelbahçe İMKB Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi, Ulusoy Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi,  Nevvar Salih İşgören Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi, Göztepe Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Şehit İdari Ateşe Çağlar Yücel Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi, Çınarlı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’ne ziyaretler düzenleyen Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi öğrencileri bu ziyaretlerinde liselerde okuyan kardeşlerine denizciliği tanıtarak, denizcilik örf ve adetleri hakkında bilgilerini aktardılar. Lise öğrencilerinin, denizcilik mesleğinin kurallarıyla ilgili sordukları sorulara cevap veren fakülte öğrencileri aynı zamanda “Denizcilik Kardeşliği” Projesi hakkında da bilgiler vererek, gençlere denizcilik mesleğini ve staj tecrübelerini anlattılar.

Daha sonra Güzelbahçe İMKB Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi Müdürü Şuayip Kurt, Ulusoy Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi Müdürü Tümen Aksu,  Nevvar Salih İşgören Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi Müdürü Şerafettin Bayram, Göztepe Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürü Nuray Çeşmeci, Şehit İdari Ateşe Çağlar Yücel Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi Müdürü Osman Yeşilçimen, Çınarlı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Kubilay Türk DEÜ Denizcilik Fakültesi’ni ziyaret ederek öğretim elemanları ve öğrencilerle toplandılar. Bu kapsamda lisedeki kardeşlerinden proje önerileri toplayan Denizcilik Fakültesi öğrencileri, bu projelerin hayata geçmesi için kardeşleriyle birlikte proje grupları oluşturarak çalışmalara başladılar.

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi ile İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün birlikte yürüttükleri “Denizcilik Kardeşliği” Projesi etkinlikleri kapsamında “Deniz Temalı Şiir ve Öykü Yarışması” 14.03.2011 tarihinde başlatıldı. Başvuruları 25.03.2011 tarihine kadar [email protected] adresine yapılacak ve sonuçları 31.03.2011 tarihinde açıklanacak olan yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri “Denizcilik Kardeşliği” Projesi kapsamında düzenlenecek bir etkinlikte verilecek.

Editör: TE Bilişim