İzmir'de çocuklar için dev su parkı

İzmir’in Çeşme ilçesinde 5 milyon dolarlık yatırımla inşasına başlanan 4 bin kişilik dev su parkından sadece 3-15 yaş arası çocuklar faydalanabilecek.

Çeşme’deki Ilıca Otel’in Genel Müdürü Yakup Demir, çocuklara yönelik bir su parkı inşa etmek için bir çok ülkede incelemelerde bulunduklarını belirterek, Kanadalı Empex Water firması ile anlaşmaya vardıklarını kaydetti.

Demir, yalnızca 3-15 yaş grubu çocukların faydalanabileceği 4 bin kişilik tesisin inşaatına başlandığını, parkın haziran ayının ilk haftasında hizmete açılmasının planlandığını ifade ederek, şöyle konuştu.

"Çeşme’de termal var, deniz var, güneş var ama bir tek şey eksikti. O da çocuklar için su parkı. Çeşme’de bulunan veya tatil için gelen çocuklu ailelerin maalesef çocuklarını eğlendirebilecekleri, yaz döneminde hoşça vakit geçirebilecekleri herhangi bir aktivite yoktu.

Biz bu eksikliği 7-8 yıldır fark ediyorduk. Japonya’dan Amerika’ya kadar ’çocuklar için Çeşme’de ne yapabiliriz’ sorusuna yanıt aradık. Brezilya’daki temaslarımızda dünyanın en büyük su parkının burada olduğunu gördük. Bu parkı yapan Kanada patentli Empex Water firması ile temasa geçerek anlaşma sağladık."

Yakup Demir, "Toys Park" adını alacak olan tesisin 13 dönümlük bir alanda, 5 bin metrekareyi bulan bir mekanda hizmet sunacağını anlatarak, şöyle devam etti.

"Projenin maliyeti 5 milyon doları geçiyor. Bittiğinde Türkiye’de çocuklar için hazırlanmış en büyük su parkı olacak. Hafta içi 2 bin, hafta sonu ise 4 bin kişi bekliyoruz. Antalya veya diğer bölgelerde bulunan su parklarından tamamen farklı, yalnızca çocuklara yönelik bir tesisten bahsediyoruz. Çocuklarımıza farklı bir dünya sunacak olmanın heyecanını yaşıyoruz."

Tesisin içinde kaydıraklar, tüneller, fıskiyeler, su sirki ve bir adanın olacağını anlatan Demir, "Bu adada çocuklar hayal kahramanları ile tanışacaklar. Bu çalışmamızı şimdiden turizm fuarlarında tanıtmaya başladık. Hatta Avrupalı ve Rus turizm acenteleri şimdiden ilgi göstermeye başladılar" dedi.

Demir, tesisin kış sezonunda da hizmet vermesini sağlayacaklarını, bu yatırımın Çeşme’ye gelen turist sayısını artıracağına inandıklarını sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim