DTO İZMİR ŞUBE BAŞKANI ÖZTÜRK: “LİMAN, YÜK VE YOLCU LİMANI OLARAK HİZMET VERMELİ”

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi, göreve yeni atanan İzmir Mülki İdari Amiri Vali Yardımcısı Erdoğan Özdemir’i ziyaret etti.

Ziyarette, Meclis Başkanı Géza Dologh, Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, Yönetim Kurulu Üyeleri Mihri Çelik, Kenan Yalavaç ile Şube Müdürü Halil Hatipoğlu hazır bulundular.

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, denizcilik sektöründe 46 alt sektörün bulunduğunu, Oda olarak amaçlarının, üyelerin işlerini yürütürken bürokrasi konusunda engellere takılmamaları için tavsiyelerde bulunmak olduğunu söyledi.

Konuşmasında İzmir Alsancak Limanı ve Aliağa Limanlarına da değinen Öztürk, İzmir Alsancak Limanı’nın, yük ve yolcu limanı olarak birlikte hizmet vermeye devam etmesi gerektiğini vurguladı. Türkiye’nin coğrafi konumu itibariyle kruvaziyer turizmi için büyük bir potansiyel olduğunu da aktaran Başkan Öztürk, “İzmir’de kruvaziyer turizminde büyük gelişmeler yaşanıyor. 2003 yılından bu yana kente gelen kruvaziyer gemi ve kruvaziyer yolcu sayısında her geçen yıl artış yaşanıyor. İzmir iklimi, kültürel ve tarihsel değerleri ile kruvaziyer turizmi için artı değer taşıyor. Bölgede kruvaziyer turizmi ile ilgili rakamlar önümüzdeki yıllarda daha da artacaktır” diye konuştu. 

İzmir Vali Yardımcısı Erdoğan Özdemir, ülke ekonomisi için denizcilik sektörünün büyük önemi olduğunu belirterek, sektör ile ilgili konularda DTO İzmir Şubesi ile görüş alışverişinde olacaklarını ifade etti.  

Editör: TE Bilişim