İzmir turizminde bir yıldız kaydı

İzmir’de sağlık turizminde Danimarka pazarını ilk başlatan, sağlık ve inanç turizmi konusunda yıllarca özellikle İskandinav pazarından ve Arap ülkelerinden İzmir’e turist getiren, İzmir İl Külttür ve Turizm Müdürlüğü’nün fahri personeli, Arap ülkelerinin fahri konsolosu, altı dil bilen ve Arapça, İngilizce, Danca'yı anadili gibi konuşabilen turizm duayeni Rüstem Yüksel’in elim bir trafik kazasında vefatı sevenlerini gözyaşlarına boğdu..

İzmir sevdalısı turizm duayeni Rüstem Yüksel geçtiğimiz pazartesi günü Ayrancılar Egekent kavşağında otobüs beklerken, geri geri manevra yapan bir panelvan kamyonetin altında kalarak feci şekilde yaşamını yitirmesinin üçüncü gününde toprağa verildi.

Suudi Arabistan, Bahreyn, Danimarka ve Tunus’tan aile yakınlarının gelmesine muteakip İzmir Adli Tıp Kurumu'ndan alınan naaşı, Çarşamba günü öğleden sonra Karabağlar Tırazlı Mezarlığı’nda dualar ve gözyaşları eşliğinde tabutuyla birlikte Bahai geleneklerine göre son yolculuğuna uğurlandı. Vefatı özellikle turizm camiasında şok ve üzüntüyle karşılanan İskenderun doğumlu Rüstem Yüksel’in (76) cenaze törenini Bahai topluluğu inananı kızı Suzan Kahraman yönetti.

Cenaze töreninde Fas uyruklu eşi Hanane Baki Yüksel zorlukla ayakta dururken, cenazeye katılan sevenleri gözyaşlarına boğuldu. Tırazlı Mezarlığı’ndaki cenaze töreninin ardından taziye kabulü Balçova Bahai Ofisi’nde gerçekleştirildi. Burada Rüstem Yüksel’in ruhunun yükselmesi için dualar okundu. Ardından taziyeye gelenler Rüstem Yüksel ile ilgili anılarını anlattı.

Editör: TE Bilişim