Yunanistan Yolcu Taşımacılığı Şirketleri Birliği Başkanı Michalis Sakellis, Türk limanları ile Yunanistan limanları arasında bağlantılar kurulması için Yunanistan tarafında büyük ilgi olduğunu belirterek, "Türk turistlerin Yunanistan'a girişlerdeki vize sorunun çözülmesi gerekiyor, hükümetler nezdinde sorunlar çözülmeli" dedi.

Altyapı hazır

Sakellis, İzmir ve İzmir Ticaret Odası'nın (İTO) kruvaziyer turizmdeki başarısından çok şey öğrenmeleri gerektiğini belirtirken, İTO Başkanı Ekrem Demirtaş da İzmir ile Selanik arasında gemi seferlerinin başlaması için hazırlıkların son aşamaya geldiğini, bu hatta Midilli'nin de eklenebileceğini söyledi. Yunanistan'ın Midilli adasında düzenlenen "Midilli EXPO, Ege, Ticaret Kültür ve Turizm Fuarı" kapsamında iki ülke işadamlarının katılımıyla "Ticaret, Turizm, Sanayi" konulu iş Forumu gerçekleştirildi.
Forumun açılış konuşması yapan İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi için deniz hatlarının çok önemli olduğunu söyledi. Selanik ile İzmir arasında çalışacak bir feribot için geçtiğimiz hafta İzmir'e gelen Yunanlı bir işadamı ile görüştüklerini belirten Demirtaş, "Bu çalışmalar hızla ilerliyor. İzmir - Selanik arasında çalışacak feribot Midilli'ye de uğrayabilir" diye konuştu. Selanik Limanı Başkan Vekili Panagiotis Theodosiou ise Selanik Limanı'nın feribot konusunda altyapısının hazır olduğunu söyledi. Midilli Ticaret Odası Başkanı Thrasos Kalogridis de İzmir - Selanik arasında çalışacak olan feribotun mutlaka Midilli'ye de uğramasını istediklerini söyledi.

"Zarar etmeyecekler"

Yunanistan Yolcu Taşımacılığı Şirketleri Birliği Başkanı Michalis Sakellis ise, İTO ve İzmir'in kruvaziyer turizmde gösterdiği başarıyı çok takdir ettiklerini belirtti. Sakellis, "Yunanlı şirketler olarak bu başarıdan alacağımız çok dersler var" dedi. Demirtaş da Sakellis'e Yunanlı firmalara her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtirken, "Armatörler bu işe girsinler, zarar etmeyecekler. Vize sorunun çözülmesi için hükümetiniz nezdinde sizin yapacağınız girişimler çok önemli" dedi.

Editör: TE Bilişim