'İzmir limanları demiryoluna bağlanacak'

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, projeler arasında yer alan Aliağa-Çandarlı Limanı Demiryolu Bağlantısı ve Nemrut Körfez Liman Bağlantısı Demiryolu projelerinin de hazırlıklarının sürdüğünü söyledi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir için 2011 seçimlerinde ortaya koydukları 35 projeyle ilgili açıklamalarda bulundu. 35 projenin 25'ine başladıklarını ve 7'sini bitirdiklerini söyleyen Yıldırım, "Bu projeleri lafta ya da bastığımız broşürlerde bırakmadık" dedi.

Sürekli engellerle karşılaştıklarını ve hala karşılaşmakta olduklarını dile getiren Yıldırım, "Ne yazık ki, engellerin çok büyük bir bölümü sadece ideolojik temelli" diye konuştu. Yıldırım, 35 proje ile bu potansiyeli ortaya çıkararak İzmir'i Türkiye ekonomisine en büyük katkıyı sağlayan ikinci şehir konumuna getirdiklerini vurguladı.

İZBAN Tepeköy'e kadar uzayacak

Bakanlığı ve İzmir milletvekilliği süresince birçok projenin sözünü verdiğini ve bunların büyük bölümünü gerçekleştirdiklerini ifade eden Binali Yıldırım, “İZBAN'ı devreye aldık İzmirli biraz rahatladı. Şimdi de Aliağa- Cumaovası arasında çalıştırılan İZBAN trenlerinin güneyde Tepeköy'e uzatılması için mevcut hattın yanına ikinci hat yapımıyla hatların elektrikli ve sinyalli hale getirilmesi çalışmasını yürütüyoruz. 30 kilometrelik ikinci hat altyapı, üstyapı ve elektrifikasyon yapımı tamamlandı. İşletmeye açılması planlanıyor” diye konuştu.

Limanların demiryolu bağlantıları için hazırlıklar sürüyor

Ayrıca Tepeköy-Selçuk arasında 26 kilometrelik kesime ikinci hat yapımını da başlattıklarını söyleyen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, “2016 sonunda açacağız. Aliağa-Çandarlı Limanı Demiryolu Bağlantısı ve Nemrut Körfez Liman Bağlantısı Demiryolu projelerinin de hazırlıkları sürüyor. 433 kilometrelik İstanbul-İzmir Otoyol projesini başlattık, iki kanattan devam ediyoruz. Sözleşmeye göre proje 2020'de bitecek ama biz bu dev projeyi 2 yılda tamamlamayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Çiğli-Aliağa-Çandarlı yolu yapılıyor

Yıldırım, İzmir-Turgutlu Devlet Yolu Ayrımı-Kemalpaşa arasındaki 4 kilometrelik bağlantı yolunda toprak işleri, sanat yapıları ve üstyapı çalışmalarının tamamlandığını da sözlerine ekleyerek, “Kuzey Otoyolu'nda 92 kilometrelik Çiğli-Aliağa-Çandarlı yolunun 10 kilometrelik kesimi tamamlandı. 6 km uzunluğundaki Koyundere Kavşağı ayrımında çalışmalara devam ediliyor. Kalan 76 km'lik kesimin 51 kilometresi (Menemen-Manisa Ayrımı-Çandarlı arası otoyolu ve 25 km bağlantı yolları) projesi ve ÇED raporu bitirildi” dedi.

Editör: TE Bilişim