İzmir Liman Başkanlığına Dokuz Eylül Üniversitesinin gemisi Dokuz Eylül Üç'ün işlemleri için müracaat eden yazarımız Kaptan Ünal Benlialper'in karşılaştığı zorluklar ile ilgili bize gönderdiği mektubu okuyucularımızla paylaşıyoruz.

"İZMİR LİMAN BAŞKANLIĞI BUNU YAPARSA!..

İzmir liman Başkanlığı, Dokuz Eylül Ünüversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsünün yeni aldığı Dokuz Eylül Üç araştırma gemisinin gemi sicil kaydını neden yapmıyor? Konuya ilişkin dilekçenin verilişinden bugüne kadar neredeyse yirmi gün geçti. Bu süre içinde bilgi almak için gemi sicilde görevli memurlarla gerek telefon ile, gerekse yüz yüze yaptığım bütün görüşmelerde bana saygısız, ilgisiz ve kaba bir dille baştan savma yetersiz bilgiler verdiler. Ankara’dan halen yazıya bir cevap gelmediğini söyleyerek konuyu geçiştirdiler. Çok ilgisiz ve duyarsız tavırlarını bu güne kadar sürdürdüler. Aynı ünüversiteye ait Piri Reis ve Dokuz Eylül 1 araştırma gemileri ticari sicile kayıtlı olup ÖTV siz yakıttan yararlanırken neden yeni alınan geminin sicil kaydı yapılmak istenmemektedir veya bu kadar çok uzun süre bekletilmektedir.

İzmir Liman Başkanlığına defalarca gitmeme ve sık sık telefonla aramama rağmen her defasında aynı ilgisizlik ve aynı sonuçla karşılaştım. 

Ben her defasında yetki belgemin ilgili dosya da olduğunu hatırlatsam da kimseye dinletemedim. Bugün 05/08/2014 tarihinde yine gemi sicil servisini aradım çıkan bayan bana önce konu hakkında bilgisi olmadığını söyledi. Daha sonra ise ısrarla yetkili birisiyle görüşürse açıklama yapacağını söyledi. Kendisine yetki belgemin olduğunu hatırlatsam da yine hiç bir işe yaramadı. Ben de bunun üzerine konu hakkında bilgi vermek ve durumu öğrenmek üzere Ankara’da Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığında görevli genel müdür Nevzat beyi aradım. Konuyu araştıracağını söylemesine rağmen yine konu sonuçlanmadı. İzmir Liman Başkan yardımcısı Yaşar beye konuyu anlattım gerekli notları aldı ama sonuç yine yok. Anlaşılan hiç kimsenin birbirinden haberi yok.  Devletin gemisinin sicil kaydının ne olacağını kimse bilmiyor. İlgili bakanlık devletin gemisine bunu yaparsa vay vatandaşın haline. Adamı sürüm sürüm süründürürler vallahi. Sorarım sizlere niye mi denizci bir toplum olamıyoruz hala biliyor musunuz?

Dilerim Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığı öncelikli olarak denizciliğimizin gelişmesindeki en büyük engellerden birisi olan bürokrasi canavarına dur der ve sonra da İzmir Liman Başkanlığındaki bu ilgisizliğe bir çare bulur.

Kapt.Ünal BENLİALPER / DENİZ HABER / İZMİR"

Editör: TE Bilişim