İzmir Körfezine “Aliağa Vapuru” yakışır 
   
      
İZDEN tarafından, İzmir körfezinde yolcu taşıyan 14 geminin isminin değiştirilmesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak 10 şehir hatları vapurunun isminin belirlenmesi amacıyla başlattığı kampanya yıl sununa kadar devam edecek. Kente hizmet etmiş kişilerin isimlerinin yanı sıra semt ve ilçe isimlerinin bulunduğu kampanyanın anketi internet üzerinde yapılıyor. Alternatifler arasında ‘’Aliağa’’ adının da bulunduğunu belirten Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Eren hemşerilerini   ‘’Aliağa’’ ya oy vermeye davet etti. 

www.izmirlivapurunuseciyor.com

İzmir'deki 7 denizcilik sivil toplum örgütünün bir araya gelerek kurduğu İzmir için Denizcilik Kültürü ve Düşünce Platformu (İZDEN) tarafından, körfezde yolcu taşıyan 14 geminin isminin değiştirilmesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak 10 şehir hatları vapurunun isminin belirlenmesi amacıyla kampanyanın oy verme işlemi www.izmirlivapurununadiniseciyor.com sitesi üzerinden 31 Aralık tarihine kadar devam  edecek,  yapılacak oylama sonucu 1 Ocak 2010 tarihimde açıklanacak.
 
Körfeze ‘’Aliağa’’ vapuru yakışır

Körfezde yolcu taşıyan birçok vapur isminin İzmir ile ilgisinin olmadığını fikrine katıldığını ve böyle bir kampanya başlatılmasından memnun olduğunu belirten Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Eren vapurlardan birinin adının ‘’Aliağa’’ olması için hemşerilerini ankete katılmaya davet etti. Eren ‘’İlçemiz İzmir’in hatta ülkemizin çok önemli sanayi kentlerinden bir tanesi. Körfezdeki vapurlardan bir tanesinin adının ilçemizin adı olan ‘’Aliağa’’ olması halkımızı mutlu edecektir. Hemşerilerimizi www.izmirlivapurununadiniseciyor.com adresi üzerinden ‘’Aliağa’’ ya oy vermeye davet ediyorum. Körfeze ‘’Aliağa’’ vapuru yakışır ’’ dedi.
 
İsim konusunda son kararı İZDENİZ ve TURYOL verecek

Platform üyesi Gemi Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Emrah Erginer, ''İZDEN Platformu olarak yıllardır bindiğimiz Turyol yolcu motorlarının isimlerinin İzmirliler tarafından belirlenmesi gerektiğini düşündük ve sonrasında bu isimlerin değiştirilebileceği konusu da gündeme geldi. Görüşmelerimiz sonunda tekneleri işleten şirketin genel müdürü de isimleri değiştirilebileceğini söyledi. Denizcilik İşletmeleri Müdürü de izin verebileceğini söyleyince çalışma başlattık. Ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi İZDENİZ şirketi tarafından açılacak olan ihale sonucunda yeni inşa edilecek olan Körfez Hattı Vapurları'nın adları içinde web sitemizde seçecekleri adları, bizler İZDEN Platformu olarak gerek İZDENİZ gerekse de TURYOL şirketlerine bildireceğiz ve nihai kararı kendileri verecek ’’ dedi    

Editör: TE Bilişim