Sanat Körfez’de yelken açtı

 İZMİR Körfezi’nde ilk kez sanat, spor kültürel etkinlikte buluştu. Ege Üniversitesi 6’ncı Uluslararası EgeArt Sanat Günleri kapsamında en önemli çağdaş sanatçılar arasında yer alan Daniel Buren ilginç bir etkinliğe imza attı

Daniel Buren’in imzası haline gelen beyaz aralıklarla bölünen renkli çizgilerden oluşan tuval yelkenli tekne filosu Pasaport İskelesi’nden start alarak İzmir Körfezi’nde yarıştı. Yelken tuvaller körfeze renk katkı. Sanat, spor ve külterel zenginliklerin birleştiği etkinliği kıyılardan yüzlerce İzmirli büyük bir keyifle seyretti. Sanatçı körfezde sergilenen yarattığı eseri fotoğraf makinası ile ölümsüzleştirdi.

Daniel Buren’in ’Yelkenler Tuvaller’ sergisi bundan önce Berlin, Cenevre, Lozan, Thun, Villeneuve Dascg, Tel Aviv, Sevilya, Grasmere, Cenevre, İstanbul’da da sergilenmişti. Etkinlikte Ege Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Candeğer Yılmaz etkinliğe katılan optimist yelken yarışmacılarına madalyalarını taktı. Yılmaz, sanat, kültürün, sporla buluştuğu bir şöleni İzmirlilere yansıtmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. Dünyanın sayılı sanaçılarından Daniel Buren, ’Yelken Yarışı ve Sergisi’ 19 Ekim 2015 tarihinde tarihi Havagazı Fabrikası’nda sergilenecek.

Editör: TE Bilişim