Bu yıl 79'uncu kez kapılarını açacak olan İzmir Enternasyonal Fuarı, denizcilere de ev sahipliği yapacak. Fuarda oluşturulacak özel holde tekne, yat ve deniz teknolojileri sergilenecek.

Türkiye'nin ilk uluslararası fuarı olan ve bu yıl 79'uncusu gerçekleştirilecek olan İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) kapsamında, yalnızca profesyonel ziyaretçiye açık olan tekne, yat ve deniz teknolojilerinin sergileneceği özel hol ikinci kez oluşturuldu. İlki geçen yıl yapılan etkinlik ile denizcilik sektörüne yönelik bir ihtisas fuarının ilk adımları atılmıştı. 2011 yılında bu etkinliğin, İzmir Boat Show adıyla özel bir fuara dönüştürülmesi planlanıyor.

Profesyonellere açık

27 Ağustos-5 Eylül tarihleri arasında Kültürpark Fuar Alanı'nda yapılacak olan İEF'de Tekne, Yat ve Denizcilik Özel Bölümü ile sektörün önde gelen kuruluşları ve deniz tutkunları İzmir'de buluşacak. Deniz Endüstrisini ve Denizciliği Geliştirme Derneği (DENTUR), Yat ve Tekne Endüstrisi Federasyonu (YATEF) ve İzmir Tekne İmalatçıları Dayanışma Derneği desteğiyle gerçekleştirilecek olan etkinlik, 1500 metrekaresi açık, toplam 6750 metrekarelik alan üzerinde yapılacak. Ayrıca Pasaport Rıhtımı'nda 50 teknelik geçici marina sistemi kurulacak ve fuar için gelen tekneler bu marinada ağırlanacak.

Özel davetiye girişli alanda motorlu ve yelkenli gezi ve sürat tekneleri, deniz motorları ve güç ekipmanları, tekne yapım malzemeleri, tekne aksesuarları, marina ve donanımları, su sporu donanımları, deniz giyim ve aksesuarları, deniz acil ve kurtarma ekipmanları, deniz turizmi firmaları ile sektör yayınlarına yer verilecek.

Bir genel ticaret fuarı olan ve Türkiye'nin en eski fuar organizasyonu olma özelliğine sahip İzmir Enternasyonal Fuarı'na her yıl farklı ürün gruplarında yerli ve yabancı 1000'den fazla firma ve 60'a yakın ülke katılıyor. 10 gün süreyle açık olan fuarı, yaklaşık 1.5 milyon kişi ziyaret ediyor.

Editör: TE Bilişim