Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk şubat ayı meclis toplantısında tekne imalat sektöründe eğitimli eleman sıkıntısının yaşandığına, mesleki eğitim okullarının bulunmadığını belirterek denizcilik eğitimi konusunda çalışmalar gerçekleştireceklerini söyledi.

İMEAK DTO İzmir Şubesi'nin şubat ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda 7 gündem maddesi görüşüldü. 8 sayılı Meclis Toplantı Tutanakları, Aralık 2013 Ayı mizanı ile fasıllar arası aktarmaların oylanması maddesi oy birliğiyle kabul edildi. Bunun yanında Ege Gübre Sanayii A.Ş. Meclis Üye tüzel kişi temsilcisi ve Meclis Başkan Yardımcısı Ş.Bülent Çakın’ın emekliliği nedeniyle meclis üyeliğinden çekilmesi ve yerine Usluhan ALGÜR’ün Meclis Üyeliğine tefrik edilmesi de oy çokluğuyla meclisten geçti. İMEAK DTO İzmir şubesi Meclis Başkan Yardımcısı seçimi oylamaya sunuldu. Oylama sonucunda, Can Özgen meclis başkan yardımcısı seçildi. 

Enerji stratejisi ile deniz ulaştırma stratejisi uyuşmuyor

DEÜ Denizcilik Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç.Dr. Barış Kuleyin tarafından “Uluslararası enerji ve ulaştırma koridorlarındaki stratejik gelişmelerin Türk deniz ticaretine etkisi” konusunda meclisin bilgilendirildi. Kuleyin, saha araştırma süreci ile ilgili olarak deniz ticaretinin enerji stratejilerine ilişkin rekabet gücünü artıracağını kaydetti. Türk deniz ticaretini etkileyen faktörler konusunda da bilgiler paylaşıldı. Enerji kullanımı konusuna değinildi. Barış Kuleyin, dünyanın nükleer enerjiyi kullanmaktan vazgeçmeyeceğini belirtti ve nükleerin güç reaktörlerinin dağılımını anlattı. Nabucco ve Güney Akım Projesi ile ilgili de sunum yapan Kuleyin, petrol konusunda da vurgularda bulundu. Bir yerden bir yere petrol akacaksa buna birilerinin karar verdiğini söyleyen Kuleyin, araştırma sonucunda Türkiye'nin enerji alanındaki stratejisiyle deniz ulaştırma stratejilerinin uyumlu olmadığının araştırmaya katılanlar kişilerce ifade edildiğini kaydetti. Toplantı meclis üyelerinin sektörlerinde karşılaştığı sorunların görüşülmesi ile devam etti. 

Öztürk: Denizcilik eğitimi için çalışma başlattık 

İzmir Deniz Ticaret Odası Başkanı Yusuf Öztürk, tekne imalat sektöründeki eleman sıkıntısının giderilmesi için denizcilik eğitimi veren meslek liseleri ve yüksekokullarda eğitimlerin verilmesi için çalışma başlattıklarını belirtti. Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi’nin şubat ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. Deniz Ticaret Odası Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, tekne imalat sektöründe eğitimli eleman sıkıntısının yaşandığına dikkat çekti. Öztürk mesleki eğitim okullarının bulunmadığını belirterek, “Ne yazık ki bölgemizde polyester/kompozit tekne imalatı, bakım ve onarımı ile kıçtan takma deniz motorları montajı, tamiri ve bakımı konusunda eğitim veren okullar bulunmuyor. Sektördeki bu ihtiyacı karşılamak için denizcilik eğitimi veren meslek liseleri ve meslek yüksek okullarında bu eğitimlerin verilebilme şartlarını araştırıyoruz. Müfredata konulabilmesi ve eğitim verebilecek uzman sorununun giderilebilmesi için çalışmalarımız devam ediyor” dedi. İMEAK DTO İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk son olarak, yönetim kurulunun şubat ayı faaliyetlerine ilişkin bilgi verdi.

Editör: TE Bilişim