İzmir Tarihi Liman Kenti Alan Başkanlığı ile Peyzaj Mimarları Odası İzmir Şubesi Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı!

Kemeraltı başta olmak üzere Basmane, Kadifekale ve çevresinin kültürel miras niteliğinin korunması ve alanın yaşatılması için çalışmalar yürüten İzmir Tarihi Liman Kenti Alan Başkanlığı ile TMMOB Peyzaj Mimarları Odası İzmir Şubesi arasında 29 Haziran 2022 Çarşamba günü işbirliği protokolü imzalandı.

İzmir Tarihi Liman Kenti için hazırlanan alan yönetim planının uygulanması ve UNESCO Dünya Miras Listesi adaylık dosyası hazırlama sürecindeki kültürel ve doğal peyzaj alanlarında yapılacak çalışmaların değerlendirilmesi ve iyileştirilmesi alanlarında işbirliğini hedef alan protokol alanın bütüncül olarak ele alınmasını hedefliyor. Protokol ile alanda yapılacak çalışmalarda Peyzaj Mimarları Odası İzmir Şubesi’nin ve üyelerinin aktif olarak görev alması ve alana ilişkin yapılacak çalışmalarda hem Alan Başkanlığı’nın hem de Oda’nın uzman desteği ile sürece katkı vermesi amaçlanıyor. Protokol imza töreninde bir konuşma yapan Alan Başkanı Abdülaziz Ediz, alanın farklı başlıklarda müdahale edilmeye ihtiyaç duyan hususları olduğunu, bunların giderilmesi için kurumlar arası işbirliğinin önemli ve zorunlu olduğunu belirtti.

Bu protokol imzasının meslek odaları, sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetimler ile yapılacak çalışmalarda örnek olmasını arzuladıklarını, tüm kurumlar ile işbirliğine açık olduklarını ifade etti. Protokol imza törenine İzmir Tarihi Liman Kenti Alan Başkanı Abdülaziz Ediz, TARKEM Genel Müdürü Sergenç İneler, Alan Başkanlığı uzmanları ile TMMOB Peyzaj Mimarları Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Elvin Sönmez GÜLER ve Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

Editör: CAHİT İSTİKBAL