İzmir Büyükşehir’den yeni sefer hamlesi: Rota Midilli!

İzmir Büyükşehir Belediyesi yeni alacağı vapurlardan iki tanesinin ülke sınırları dışında faaliyet göstermesi için düğmeye bastı.

Çalışmalar tamamlandıktan sonra katamaran tipi gemiler Yunanistan’ın Midilli Adası’na gidecek. Türkiye ile Yunanistan arasında imzalanan karşılıklı işbirliği ve ortak çalışma anlaşmasının ardından Selanik-İzmir vapur seferleri için girişimler sürerken ilk hamle İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden geldi. Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’ın İzmir ziyaretinden kısa zaman sonra Büyükşehir, Yalova’da Özata Tersanesi tarafından yapılan ve İzmir’e gönderilen gemilerden uzun yol gemileri olan katamaran tipi gemileri Yunanistan’a gönderme kararı aldı.

Egedesonsöz’ün haberine göre ihale kapsamında listede yer alan iki adet büyük gemi Midilli Adası ile İzmir arasında seferler yapacak. Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı ve İZDENİZ Genel Müdürlüğü personelinin üzerinde hummalı çalışma yaptığı konu Başkan Aziz Kocaoğlu’nun da onayının ardından netleşerek faaliyete geçecek. Böylece, doğrudan İzmir Alsancak Limanı ile Midilli arasında seferler konulacak.

Seferler bu yaz başlayabilir...

İzmir’den şu anda Yunanistan’a sadece Sakız Adası’na yolcu taşınıyor. Ege Birlik ve Ertürk Firması Çeşme-Sakız arasında seferler yapıyor. Midilli’ye ise geçtiğimiz yıl Ege Birlik sefer koymuş, yolcu yükünün yoğun olduğu Ayvalık-Midilli seferleri ile gelen turistlerin kent merkezine gelmesi hedeflenmişti. Büyükşehir Belediyesi, Sakız Adası’nı şimdilik ikinci planda tutarken Midilli üzerine yoğunlaştı. Midilli’nin nüfusunun yoğun olması, potansiyelinin yüksekliği nedeniyle yeni gemileri sefere çıkarmayı planlayan belediye böylece Ayvalık ve komşu ilçelerine gelen turistlerin doğrudan İzmir’e gelmesini sağlayacak. Böylece, şehir merkezinde yer alan turizm tesisleri ve esnaf da bu durumdan faydalanacak.

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi'nin iki ülke arasında faaliyet gösterecek olan gemilerin denizcilik sektöründe faaliyet göstermesi ve yolcu taşıması için gereken belgeleri tamamlamaya çalıştığı öğrenildi. İzinleri alır almaz belediye bu yaz seferlere başlamayı planlıyor.
Editör: TE Bilişim