Temiz Körfez için
 
Deniz yüzeyinde biriken katı, sıvı, yağ ve petrol türü atıklarını sığ sular ve kayalıklarda bile çok rahatça toplayabilecek yeni bir tekne satın almaya hazırlanan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 4 aylık süre için de deniz süpürgesi kiralayacak.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi, körfez temizliğinde sürekliliğin sağlanması, denizin ve sahillerin korunması amacıyla, karadan ve denizden temizlik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 2006 yılından bu yana Deniz Temiz-Turmepa Derneği ile yaptığı protokolle kiralık deniz süpürgesinin yanısıra, kendisine ait Çevre-1 teknesi ve kara ekipleriyle deniz yüzeyini temizleyen Büyükşehir Belediyesi, yıl sonunda da deniz temizliğinin daha iyi yapılabilmesi amacıyla körfezin yapısına uygun bir temizlik teknesi satın alacak. Yeni tekne, sığ sularda ve kayalıklarda bile katı, sıvı, yağ ve petrol türü atıkları çok rahatça toplayabilecek. Büyükşehir Belediyesi, tekne satın alanıncaya kadar kiralama yöntemiyle temizlik çalışmalarına devam edecek. Bu amaçla önümüzdeki günlerde kiralık deniz ihalesine çıkılacak.

İç körfezde yüzer haldeki katı ve sıvı atıkların toplanması için 4 ay süreyle deniz süpürgesi kiralayacaklarını açıklayan Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi yetkilileri, 2009 yılında körfezden toplam 724 ton çöp toplandığını belirtti. Yetkililer, 2010 yılının Nisan ayına kadar ise 230 ton çöp toplandığını kaydetti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kiralık deniz süpürgesinin yanısıra,  Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Körfez Denetim Ekibi’ne bağlı kara ekipleriyle her gün Alsancak, Göztepe, Pasaport, Konak, Karşıyaka, Üçkuyular iskeleleri ile Bayraklı Rekreasyon Alanı, Cumhuriyet Meydanı ve Pasaport kıyılarında biriken çöpleri kepçeler ile topluyor. Çevre-1 gemisi ile körfezde yüzer haldeki katı ve sıvı atıkları toplayan Belediye, çocukların çevre bilinci ile yetişmesi için ilk ve orta dereceli okullarda da eğitim seminerleri vermeye devam ediyor.

Editör: TE Bilişim