İzmir, Binali bey için hayırlı olsun

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın adaylık ihtimalinin artması ve kendi adaylığıyla ilgili sorulara, 'Binali Bey için hayırlısı olsun.'' dedi..

İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın adaylık ihtimalinin artması ve kendi adaylığıyla ilgili sorulara, "Binali Bey için hayırlısı olsun. Kendisi açıklarsa adaylığıyla ilgili değerlendirme yaparız. Ben süreci izliyorum. Vakti saati gelince değerlendireceğim" dedi. Basmane'deki tarihi Ayavukla Kilisesi'nde yapılan İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarihe Saygı Yerel Koruma Ödül Töreni'ne katılan Başkan Aziz Kocaoğlu, tören öncesinde basın mensuplarının EXPO ve yeniden Büyükşehir'e adaylık süreci ile ilgili sorularını yanıtladı. EXPO adaylığı için İzmir'in şansının oldukça yüksek olduğunu dile getiren Kocaoğlu, şunları söyledi:

ÜÇÜNCÜ TURDA İPİ GÖĞÜSLERİZ

"Paris'te hava çok iyiydi. Görev dağılımı içinde ilgili devletlerin büyükelçileriyle, müsteşarlarıyla görüşerek kulis yaptık. Pazar günü yine gideceğiz. Giderek de netleşiyor. Bizim tahminimiz eğer büyük bir anormallik olmazsa, birinci turda değil ama ikinci turda da değil, üçüncü turda ipi göğüsleyeceğimiz noktasında. Şansımızı kesinlikle yüksek görüyoruz. EXPO'nun bir felsefesi var. Dünya insanlığa faydası olması gerekiyor. 'Bu 4 ilden hangisinde yapılırsa EXPO amacına ulaşır?' sorusunun cevabını bulup ona göre oy kullanılması gerektiğine inanıyoruz. İzmir'in artıları, özellikle, Sağlık Kampusu çok ilgilerini çekiyor. Sadece bir EXPO yapmıyoruz. EXPO alanının iki katı Sağlık Kampusu yapıyoruz. İnsanlara şifa dağıtacağız. Yerimiz çok güzel. İzmir hem iklimi, ham tarihi, hem güvenirliliği ile öne çıkıyor. Türkiye ve Ege öne çıkıyor. Normal şartlar altında İzmir'in ipi göğüslemesi lazım. Normal olmayan şartlara aklımız ermiyor."

VAKTİ SAATİ GELİNCE DEĞERLENDİRECEĞİM

AK Parti anketinden ön sırada çıkmasından sonra adı İzmir Büyükşehir adaylığı için geçen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'la ilgili değerlendirmesinin sorulması üzerine Kocaoğlu, "Binali Bey için hayırlısı olsun ama önce Binali Bey bir açıklama yapsın, ondan sonra değerlendiririz. Binali Bey'i kutluyoruz. Ben süreci izliyorum. Vakti saati gelince değerlendireceğim" diye konuştu.

İZMİR'İ HAM YAPMAK İSTEYENLERE BİRLİKTE DİRENELİM

İzmir'dekikentteki tarihi yapıların korunmasını teşvik amacıyla bu yıl 11. kez düzenlediği 'Tarihe Saygı Yerel Koruma Ödül Töreni'nde de konuşma yapan Kocaoğlu, İzmir'de her geçen gün kamu arazilerinin satıldığını, planlarının değiştirildiğini, AVM'ye dönüştürüldüğünü söyledi. Kocaoğu, "Biz belediyeler, meslek odaları olarak hukuk yoluyla mücadelemizi veriyoruz. Ancak İzmir'i 'ham' yapmak isteyenlere karşı birlikte direnmemiz lazım" dedi. Yargıdaki yolların da yakında tıkanacağını belirten Kocaoğlu, mücadelenin kitlesel olarak, halk olarak, güç olarak verilmesi gerektiğini söyledi. Kocaoğlu, "Gelecek kuşakların değerlerinin ham yapılmaması için de Tarihi Koruma Ödülleri'nin katkısı olacağına inanıyoruz" dedi.

TARIK DURSUN K.'YA ÖDÜL

Tarihi Koruma Ödülleri'nde İzmirli ünlü edebiyatçı Tarık Dursun K.'ya 'İzmir'e Katkı Özel Ödülü' verildi. Başkan Kocaoğlu'nun ödülünü verdiği Tarık Dursan K. duygulandı. İzmirli edebiyaçı yaptığı konuşmada herkesi okumayı tavsiye etti, okuyan insanın çevresiyle ilişki kurduğunu, düşünmeye başladığını, baktığını ve gördüğünü söyledi. Ünlü yazara, ödülü İzmir'in tarihi değerlerini edebiyat yoluyla ölümsüzleştirerek yaşatması, kent kültürüne koyduğu katkı, kent tarihine dönük hazırlanan pek çok yayın, belgesel film ve belgesel fotoğraf çalışmalarına esin kaynağı oluşturması nedeniyle verildi.

Editör: TE Bilişim