Kocaoğlu "Bırakın gönül rahatlığıyla hizmet edelim"

İZMİR Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran ayı toplantılarını gerginlikle tamamladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AKP Grubu'nun Körfez vapurları eleştirisi ve ihalelerle ilgili sözlerine "Güneş balçıkla sıvanmaz. Bırakın gönül rahatlığıyla hizmet edelim" dedi.

Büyükşehir Belediye Meclisi son toplantısının dilek ve temenniler bölümünde, daha önce otobüs alımlarında yerli firmaların devre dışı kaldığı yönünde eleştiriler yapan AKP Grup Başkanvekili Bilal Doğan, ESHOT'un 20 elektrikli otobüs ihalesini yerli firmanın kazandığını belirterek mutlu olduklarını söyledi. Doğan, daha sonra karbon kompozit katamaran tipi yeni yolcu gemilerini eleştirdi.

İlk üç geminin İzmir Körfezi'ne geldikten sonra yapıldığı Yalova'ya geri gönderildiğini beilrten Doğan, "Gemiler neden teslim alınmıştı. Hem yolcu vapurları hem arabalı vapurların iskeleye yanaşma problemler, üretim hatası var. İskeleye yanaşırken kaza yaptılar. 42 bin TL tamir parası harcandı. Sıkıntı nerede? İstanbul'da da aynı gemiler var. İzmir gemileri 7-8 milyon TL'ye İstanbul 5 milyon TL'ye nasıl alabildi" dedi.

"İstanbul'a KDV muafiyeti verdiler, İzmir'e yok!"

Başkan Aziz Kocaoğlu, karbon kompozit katamaran tipi gemilerin Türkiye'de ilk olduğunu, Türk denizciliğinde bir aşama kaydedildiğini söyledi. Büyükşehir Belediyesi'nin çok doğru bir iş yaptığını belirten Kocaoğlu, "Arıza, hata, sürücü hatası, herhangi bir elektrik kesintisi. İlk üç gemi klima sisteminin değişmesinden dolayı tersaneye geri gitti, geldi. Gemilerin maliyeti konusunda ise İstabul'a KDV muafiyeti verildi. Ancak bize verilmedi" dedi.

AKP Grup Başkan Vekili Bilal Doğan'ın yerli malıyla ilgili sözleriyle ilgili de konuşan Kocaoğlu, "İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ne başkan ne bürokratların hiçbir ihalede yerli yabancı firma ayrımı yapmaz. Kaşına gözüne bakarak ihale verme yetkisi yoktur. Sİz yerli malına takıldınız. Biz yerli malı olmak istedik. Ancak ihaleyi alan adama baskı yaparak yabancı mal aldırıldı. Tehdit ederek yabancı mal aldırıldı" dedi.

Vapurları İzmirlilerin bildiğini belirterek, kimin ne yaptığını AKP Grubu'nun araştırarak öğrenebileceğini belirten Kocaoğlu, "Güneş balçıkla sıvanmaz. Burada ve basında söylediklerinize yanıtvermenin de gereği yok. İçi boş dışı boş. Bırakın gönül rahatlığıyla memlekete hizmet edelim. Pahalıya aldıysak, hile hurda varsa müfettiş, Sayıştay var, tespit eder. Namus ve şerefimizle görevimize devam edeceğiz. 2019 yılı Mart ayı sonuna kadar İzmirliler bize yetki verdi. Hizmetten bizi kimse geri döndümez. Geldiğimiz gibi de gideceğiz" dedi.
Editör: TE Bilişim