İZMİR ALSANCAK LİMANI’NDA İŞÇİ KRİZİ…

DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, İzmir Alsancak Limanı’na yük getiren veya limandan yük alacak gemilere yeterli personel olmaması nedeniyle hizmet veremez noktaya gelindiğini, 2011 yılından itibaren sürmekte olan liman işçisi ve ekipman yetersizliği sorununun artarak devam ettiğini söyledi.

Yaşanan sorun ile ilgili olarak Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na yazı ile başvurduklarını belirten Öztürk, “Bugün aldığımız bilgiye göre, yıllık azami 270 saat mesaili çalışma sınırından ötürü işçi mesai çalışma saatlerinin iş güvenliği gerekçesiyle dolması nedeniyle işçi bulmakta zorluk çekiliyor. Liman İşletmesi özellikle Pazar günü hizmet verememe noktasına gelmiştir. Bayramın ilk günü da çalışılmayacağı için büyük oranda sıkışıklık yaşanacaktır. Daha önce özelleştirilen limanlardan işçi takviyesi yapılmış olmasına rağmen sayı yeterli gelmemekte ve emekli olan işçi sayısı her geçen gün artmaktadır. Her zaman söylediğim gibi, Liman İşletmesi olanaksızlıklara rağmen zoru başarıp, kamu görevi yapmaktadırlar ama işçi probleminden ve eksik makine parkından ötürü hizmet verememesi tüm armatör, ithalat ve ihracatçılarımızı zor duruma sokmakta ve dış ticaretimizi olumsuz yönde etkilemektedir” diye konuştu.

Öztürk ayrıca, 2023 hedeflerinin yakalaması konusunda büyük önemi olan liman ile ilgili sorunun en kısa sürede ele alınması ve yetkililer tarafından çözüme kavuşturulması gerektiğini ifade etti.

Editör: TE Bilişim