Denizcilik Kulübü sektör tanıtım faaliyetlerine Ambarlı Mardaş Limanı Teknik Gezisi ile devam etti.

Geçtiğimiz günlerde Ambarlı Mardaş Limanı’na giden İstanbul Üniversitesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisleri öğrencileri ve öğretim üyeleri Liman sahasını ve Gemi operasyonlarını yerinde inceleme fırsatı buldu.
İstanbul Üniversitesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölüm Öğretim üyeleri Olgay OKSAS, Güldem ELMAS ve Denizcilik Kulübü Y.K.Başkanı Aslan AYVERDİ eşliğinde liman sahası ayrıntılı bir şekilde gezildi.

İlk önce Mardaş Dış sahayı gezip konteynerlerin gümrüklü sahada nasıl elleçlendiğini ve dolum-boşaltım işlemlerinin nasıl yapıldığını yerinde gördüler. Daha sonra 260Mt 50530 DWT ‘luk ZIM YOKOHAMA Konteyner gemisini inceleme fırsatı bulan Denizcilik Kulübü öğrencileri sonrasında 100Mt uzunluğundaki ANJA gemisine çıkarak. Köprü üstü, Güverte ve Makine dairesini yakından görüp bilgi aldılar.

Gemideki işleyişi ve Köprü üstünde bulunan aletlerin ne işe yaradığını geminin Kaptanından dinleyen öğrenciler, daha sonra geminin güvertesine ve makine dairesine inerek orada ki işleyiş hakkında da bilgi sahibi oldular.

Yemekhane bölümünde yemek ikram edilen öğrenciler 3 saatlik gezinin ardından Limandan ayrıldılar.

Editör: TE Bilişim