Denizcilik Kulübü sektör tanıtım faliyetlerine Tuzla Tersanesi Teknik Gezisi ile devam etti.

20 Mart Çarşamba günü Avcılar Kampüsü Mühendislik Fakültesi önünden kalkan servisler ile Desan Tersanesi ‘ne giden Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisleri öğrencileri gemi inşa sanayisini yerinde inceleme fırsatı buldu.

Baretler ve tersane koşullarında güvenli gezi için gerekli olan özel ayakkabılar tersane tarafından temin edildikten sonra yemekhane bölümünde öğrencilere yemek ikram edildi. Daha sonra tersane gezisi sırasında dikkat edilmesi gereken konuları içeren sunumu izleyen Denizcilik Kulübü öğrencileri ikişerli gruplar halinde geziye başladılar.

İlk olarak 84000 DWT ‘luk African Leader tanker gemisini inceleme fırsatı bulan  Denizcilik Kulübü öğrencileri geminin teknik özelliklerini yerinde öğrendiler. Havuz sisteminin çalışma prensiplerini ve nasıl kullanıldığını gören gezi ekibi daha sonra yan tarafta bulunan 13760 DWT ‘luk Otterhound isimli konteyner gemisine çıktı.

Gemideki işleyişi ve üst güvertede bulunan aletlerin ne işe yaradığını geminin 1. Kaptanından dinleyen öğrenciler, daha sonra geminin makine dairesine inerek orada ki işleyiş hakkında da bilgi sahibi oldular.
Merkez binaya dönüş yolunda tersane operasyonlarına şahit olan öğrenciler 5 saatlik gezinin ardından servislerle tersaneden ayrıldılar.

Editör: TE Bilişim