T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı

İTÜ Denizcilik Fakültesi Kariyer Günlerinde

15. Geleneksel İ.T.Ü. Denizcilik Fakültesi Kariyer Günleri T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının katılımıyla son buldu. Bakanlık adına Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri AKA ve Deniz, İçsular Düzenleme Genel Müdürü Cemalettin ŞEVLİ katıldı.

Öğrencilerin kariyer yolunda ilerlemelerine ışık tutan konuşmacılarımız söyleşiye önce kendilerini tanıtarak başladıktan sonra, bakanlığının hedefleri, yeni oluşumu hakkında bilgi vererek başlayan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri AKA, Bakanlığın denizcilik sektöründe yürüttüğü yurt içi ve yurt dışı çalışmalarından bahsetti. Öğrencilerin soruları üzerine Türk armatörlerin ne ölçüde denetlendiğini ve Türk armatörlerin filosunun çoğunlukla yabancı bayraklı olmasına rağmen bir vergilendirme sistemi olduğundan bahsetti. Öğrencilerin staj sorunları, eğitim gemisi projeleri, ehliyetlendirme ve sertifikalandırma konularında öğrencilerin soruları ile söyleşi devam etti.

AKA’nın konuşmasının ardından Deniz, İçsular Düzenleme Genel Müdürü Cemalettin ŞEVLİ’ de kendi sorumluluk alanları hakkında bilgi verdikten sonra öğrencilerin sorularına açıklık getirdi.

Öğrencilerin denizcilik alanında kariyer yapma, denizde daha uzun süre çalışmanın öneminin, gelişen teknoloji ile birlikte daha kaliteli eğitim ve gemi adamının gerekliliğinin arttığının vurgulandığı söyleşi öğrenciler açısından çok faydalı ve verimli bulundu. Konuşmalar İ.T.Ü. Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nil GÜLER’in verdiği plaket ile son buldu. Ardından öğrenciler ve misafirler ODEK- Oruç Reis Denizciler Kulübü’ nün sponsoru olduğu kokteyle geçtiler, samimi bir atmosferde sohbet ve öğrencilerin soruları burada da devam etti. Fakülteden ayrılışta Kariyer Kulübü odası ziyaret edildi ve hatıra defteri, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri AKA tarafından imzalandı.
 
 
 
 
 
 
Editör: TE Bilişim