İTÜ'den Kıbrıs'a Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi

2009–2010 Ders Yılı’nda öğrenci alımına başlamayı hedefleyen üniversite, ilk olarak Yeni Erenköy’de Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi, ardından da Gazimağusa’da Çevre ve Yaşam Bilimleri Fakültesi, Lefkoşa’da ise Sanat ve Tasarım Fakültesi çerçevesinde Sahne Sanatları ve Konservatuar Bölümü kuracak.

Sorakın: Bu yıl faaliyete geçmek istiyor

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı Müsteşarı Erdoğan Sorakın, TAK muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) KKTC Eğitim –Araştırma Yerleşkeleri Yasa Tasarısı’nın Cumhuriyet Meclisi’nden önceki gün geçtiğini hatırlatarak, üniversitenin süratle bürokratik işlemlerini tamamlayarak YÖK kitapçığında yer almak istediğini söyledi.

Üniversitenin, işlemleri tamamlayarak bu yıl KKTC’de faaliyete geçmek istediğini ifade eden Sorakın, İTÜ-KKTC’nin İskele, Mağusa ve Lefkoşa ilçelerinde 3 kampus kuracağını kaydetti. 

İlk olarak İskele İlçesine bağlı Yeni Erenköy’de Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi’nin faaliyete geçeceğini ve onu diğerlerinin izleyeceğini belirten Sorakın, “Tüm bölümleri önümüzdeki ders yılına yetiştirmek istiyorlar” dedi.

İlk aşamada İTÜ-KKTC Yönetim Kurulu’nun oluşturulması için harekete geçildiğini vurgulayan Erdoğan Sorakın, Yönetim Kurulu’na, ODTÜ-Kuzey Kıbrıs’ta olduğu gibi, bakanlıktan da iki üye atanacağını belirtti.

Sorakın, “Yönetim Kurulu oluştuktan sonra işlemlerin hızlanacağına inanıyorum “ dedi.

İlk etapta bin öğrenci

İTÜ-KKTC’nin ilk etapta bin öğrenci almayı ve daha sonra süreç içerisinde 6 bin öğrenciye yükselmeyi hedeflediğini belirten Müsteşar Sorakın, bürokratik işlemler tamamlanıp fiziki altyapıya geçileceğini kaydetti. 

Sorakın bu arada, öğrencilerin ilk yıllarında İstanbul’da eğitim alabileceklerini de kaydetti.

Lisans ve lisans üstü eğitim

İTÜ-KKTC’nin, lisans yanında lisans üstü eğitime de önem vereceğine işaret eden Erdoğan Sorakın, KKTC’li öğrencilerin öğretim üyesi olarak yetiştirilmesinin planlandığını ifade etti.

Sorakın, İTÜ-KKTC ile İTÜ arasında sürekli öğrenci değişimi yapılmasının da düşünceler arasında olduğunu söyledi.

Üniversite-sanayi işbirliği

Erdoğan Sorakın, üniversite- sanayi işbirliğinin de ön plana çıkarılacağını belirterek, gemicilik ve çevre konularında işbirliğinin üst düzeye yükseltileceğini kaydetti.

Editör: TE Bilişim